Bakan Çavuşoğlu: Füzeli asker duruşu provokasyon

Rusya'ya ait bir savaş gemisinin boğazdan geçişi sırasında, güvertedeki bir asker, omuzunda karadan havaya atılan füze taşıdı. Askerin Boğaz geçişi boyunca omuzundaki füze ile atışa hazır konumda durması tepkiye neden oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu durumu provokasyon olarak nitelendirdi.

Bakan Çavuşoğlu: Füzeli asker duruşu provokasyon

Uçak krizi sonrası başlayan gerginlik sürerken İstanbul Boğazında bu kez füze gerginliği yaşandı.

Rus Donanması'na ait 158 numaralı savaş gemisi İstanbul Boğazı'ndan geçtiği sırada güvertedeki bir askerin omuzunda füze taşıdığı görüldü.

Rus donanmasının Karadeniz Filosundaki gemilerinden 158 borda numaralı 'Caesar Kunikov' adlı çıkarma gemisi, İstanbul Boğazı'ndan geçti.

Savaş gemisinin güvertesindeki bir asker dikkat çekti. Rus denizci boğaz geçisi boyunca omzunda atış pozisyonunda karadan havaya atılan füze taşıdı.

Strela 2 tipi füze, alçak irtifadaki uçak ve helikopterlere karşı kullanılıyor. Gemideki diğer askerlerin de savaşa hazır konumda oldukları görüldü.

Rus gemisinin füzeli geçişi tepkiye neden oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rus savaş gemilerinini silah göstermesinin provokasyon olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr