ABD'de Kovid-19 kaynaklı ölü sayısı Vietnam Savaşı'nı geride bıraktı

ABD’de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı Vietnam Savaşı’nı geride bıraktı. Ölü sayısı 60 bine yaklaştı. Vaka sayısı da 1 milyon 35 bin seviyesinde. Test sayısını artıracaklarını söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, ilerleyen günlerde vaka sayısının daha yüksek olacağını söyledi.

ABD'de Kovid-19 kaynaklı ölü sayısı Vietnam Savaşı'nı geride bıraktı

1 milyondan fazla vak’a 60 bine yaklaşan ölüm... Koronavirüs salgınında rekor üstüne rekor kıran ABD, ölü sayısında da Vietnam Savaşı’nı geride bıraktı. Vietnam Savaşı’nda 100 bin kişi de yüzde 8,5 ABD askeri hayatını kaybederken koronavirüs ile mücadelede bu ortalama yüzde 17,6 olarak hesaplandı.

ABD Başkanı Donald Trump, vaka sayılarının 1 milyonu aşmasını, “İlerleyen dönemde daha fazla vaka göreceğiz çünkü daha fazla test yapacağız” ifadeleriyle değerlendirdi. Günlük basın toplantısında Trump’a “bu virüs ABD’yi etkilemeyecek” sözleri hatırlatıldı. Sorumluluğu üzerinden atmaya çalışan ABD Başkanı, “uzmanları dinledik, onlar yanıldı” dedi.

Trump, savunma harcamalarını kısacağının sinyalini de verdi, “Bu ülkede otoyoldaki bir çukuru onarmak istediğinizde bunu yapamıyordunuz. Çünkü Orta Doğu için çok fazla para harcamıştınız. Ben Orta Doğu için 8 trilyon dolar harcanmasından yana değildim” ifadelerini kullandı.

Bu arada koronavirüs salgını ABD et sektörünü de olumsuz etkiledi. Mezbahaların kapanması nedeniyle milyonlarca domuz, tavuk ve büyükbaş hayvanın imha edildi. Süpermarketler ve gıda bankaları, et talebini karşılamakta zorlanıyor. Bu durum ABD’yi olası bir sıkıntısıyla karşı karşıya bırakabilir.

abd koronavirüs Vietnam Savaşı