Türk Sahil Güvenlik uçağı Kardak'ta alçak uçuş yaptı

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kamenos, Türk askerinin Kardak çevresindeki nöbeti nedeniyle kayalıklara gidemedi. Yunan bakan, 1996 yılında ölen 3 askeri anmak için helikopterle Ege semalarında uçtu, kayalıklara çelenk attı. Yunan bakanı taşıyan helikopterin ayrılmasından sonra Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir uçak, Kardak kayalıklarının üzerinde alçak uçuş yaptı

Türk Sahil Güvenlik uçağı Kardak'ta alçak uçuş yaptı

Her yıl anma töreni için gittiği Kardak kayalıklarına bu yıl tepeden baktı. Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kamenos kayalıklar çelenk attı.

Yunanistan 1996 yılında düşen helikopterde hayatını kaybeden 3 asker için Kardak yakınlarına giderek anma töreni yapıyordu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının Kardak ziyaretinden sonra Ege'de sular ısındı.

Türk askeri kayalıkların çevresinde nöbete başladı. Kayalıkları geçerek Türk sularına giren Yunan askerleri de Türk askerleri tarafından uzaklaştırıldı.

Yunan yetkililer tören için Kardak'a gidemedi. Bu sabah erken saatlerde ise Ege denizi semalarında bir helikopter belirdi. O helikopterde Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kamenos vardı. Yunan bakan Kardak olaylarının 21’inci yılı nedeniyle Kardak Kayalıklarının deniz bölgesine çelenk attı.

Yunan Bakan Kamenos’a Yunan Hava kuvvetleri Komutanı Hristos Hristodulu eşlik etti. Uçuş yerel saatle 08.20'de gerçekleşti.

Yunan bakanı taşıyan helikopterin ayrılmasından sonra Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir uçak, Kardak kayalıklarının üzerinde alçak uçuş gerçekleştirdi. Bu gelişmenin ardından denizde iki ülkeye ait botlar arasında it dalaşı yaşandı.

2 Türk sahil Güvenlik ekibi Kardak kayalıkları yakınlarından devriye atarken, 1 savaş gemisinin ise Çavuş adası yakınlarından hazır bulunduğu görüldü. Yunanistan tarafından ise 2 Yunan sahil güvenlik ekibi Kalalimnos Adası'nın yakınlarından Kardak nöbeti tutuyor.

ulusalkanal.com.tr

kardak türk sahil güvenlik