Uzmanlar uyardı: Nişasta bazlı şeker sağlığı tehdit ediyor
Hayatımızın her alanında karşımıza çıkan mısır şurubu, sağlığımızı tehdit ediyor. Uzmanlar, mısır şurubunun yiyeceklerde kullanımının yasaklanması gerektiğini belirtiyor. Bunun için ise şeker pancarına desteklerin artırılması gerekiyor.
Haber: Yalçın Semir Akarsu
Günlük hayatımızda yediğimiz bir çok üründe bulunan Nişasta bazlı Şeker kullanımı halk sağlığını tehdit ediyor.
2001 yılında şeker pancarı üretimi kotaya bağlanmıştı. Böylelikle nişasta bazlı şeker kullanımının da önü açılmış oldu.
Ulusal Kanal’a konuşan Adana Yüreğir Ziraat Odası tarım danışmanlarından Ziraat Mühendisi Ayla Kurt, nişasta bazlı şeker kotasının bu yıl yüzde 50 düşürülmesinin olumlu olduğunu söyledi.
Daha sağlıklı nesiller için Şeker pancarına teşviklerin artırılması gerekiyor.
Yüreğir Ziraat Odası tarım danışmanlarından Ziraat Mühendisi Tuğçe Tuzcu da şeker pancarı için devletin daha iyi planlamalar yapmasının, stratejik bir hamle olacağını söyledi.
Uzmanlar şeker pancarı gibi stratejik ürünlere getirilen kotaların gözden geçirilmesi gerektiğini savunuyor.