F-tipi polis şefi Ali Fuat Yılmazer sorguda terledi

Hrant Dink cinayetinde ihmali olan kamu görevlilerini soruşturan Cumhuriyet Savcısı, tutuklu F-tipi polis şefi Ali Fuat Yılmazer'i sorguda terletti. Sorulara yanıt vermekte zorlanan Yılmazer, şüpheli ifadesinde itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. İşte Yılmazer'in o ifadesi...

F-tipi polis şefi Ali Fuat Yılmazer sorguda terledi

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmalini soruşturan Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan, çok çarpıcı bir tespitte bulundu. Savcı Doğan; F-tipi polis şeflerinden Ali Fuat Yılmazer'e "Dink cinayeti emniyet örgütlenmesini tamamlamak için mi kullanıldı" sorusunu yöneltti.

Savcı Dink'in öldürüleceğine yönelik istihbaratın İstanbul Emniyeti'nden gizlenmesini sorguladı. Ali Fuat Yılmazer'e, cinayette F-tipi örgütlenmenin rolü soruldu. Savcı Doğan, "Dink cinayetine polis tabiri ile yol mu verildi? Cinayet emniyetteki yapılanma için mi kullanıldı?" ifadelerini kullandı.

İddiayı kabul etmeyen Yılmazer ifadesinde; İstanbul Emniyet İstihbarat Şubesi ile Danıştay cinayeti sonrasında sorun yaşadıklarını ise açık etti. Yılmazer, Dink cinayetin ardından İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne atanmış ve Ergenekon, Balyoz gibi kritik operasyonları yürütmüştü.

Ali Fuat Yılmazer'in şüpheli ifadesinde ortaya çıkan bir diğer önemli bulgu ise Dink davasına bakan mahkemeye yanlış bilgi göndermesi oldu. Yılmazer'e mahkemeye gönderdiği "Cinayet öncesi Dink'in tehdit aldığına yönelik bir bilgi yoktur." yazısı hatırlatıldı ve Dink'e suikast istihbaratlarının neden gizlendiği soruldu. Soruya yanıt vermekte zorlanan Yılmazer, suçu mesai arkadaşlarına attı, "yazıyı hazırladı, ben de imzaladım" ifadelerini kullandı.

Savcı Doğan, "suikast istihbaratını alan Trabzon Emniyeti ile Dink'i koruması gereken İstanbul Emniyeti arasındaki koordinasyondan kimin sorumlu olduğunu sordu. Yılmazer koordinasyondan o dönem müdürü olduğu İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube'nin sorumlu olduğunu" da kabul etmek durumunda kaldı.

Ali Fuat Yılmazer'in, Emniyet İstihbarat'ında Hrant Dink hakkında fiş hazırlandığını söylemesi üzerine, Dink ailesinin avukatları Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Avukatlar Dink hakkında yapılan tüm işlemlerin kendilerine bildirilmesini talep etti.

ulusalkanal.com.tr