Sıra Yatağan'da

Yeniköy, Kemerköy ve Çatalağzı Termik Santralleri satıldı. Şimdi sıra Yatağan Termik Santrali'nde. Santral için 6 firma teklif verdi. Santralin satışı için nihai pazarlık görüşmelerinin 8-9 Mayıs tarihleri arasında başlaması bekleniyor. Yatağan işçileri de büyük direnişe hazırlanıyor.

Yeniköy, Kemerköy ve Çatalağzı Termik Santralleri'nin ardından Yatağan Termik Santrali de özelleştirme tezgahına çıktı. 6 firma santral için teklif verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Yatağan Termik Santrali için Elsan Elektrik, Limak İnşaat, Alsim Alarko, IC İçtaş, Konya Şeker ve Çelikler Taahhüt santralin sahibi olmak için ihaleye girdi.

Nihai pazarlık görüşmelerinin 8 ya da 9 Mayıs günü yapılması bekleniyor. Yatağan işçileri, nihai pazarlık görüşmelerinin başladığı gün büyük direnişe hazırlanıyor.

Öte yandan özelleştirmelere karşı ayağa kalkan Yatağan işçilerinin Ankara ve Muğla'daki eylemi sürüyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde nöbet tutan işçiler, eylemde 28'inci güne girdi.

Direnişin diğer adresi ise Muğla'daki Yatağan Termik Santrali önü. İşçiler, santral önüne kurdukları çadırlarda mücadele devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr