TSK itirazlarının arkasında

Türk ordusu paralı askerliği de içeren düzenlemeye karşı itirazlarının arkasında. Asker, düzenlemenin orduda tahribata yol açacağını düşünüyor. Aynı zamanda bölücü terör tehdidi, ABD'nin Kürt koridoru planı ve olası bir göç dalgasına dikkat çekiyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Türk ordusuna bu sözlerle mesaj verdi, asker itirazlarının arkasında durdu. Askerlik düzenlemesinin orduda yaratacağı tahribatın en az 2 yılda onarılabileceğini düşünülüyor.

Aydınlık Gazetesi'nin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre Davutoğlu'nun "Yüksek Askeri Şura'da görüşüldü" sözlerinin aksine konu yalnızca bir komutan ile Başbakan arasında geçti. Komutanın, "Bedelli askerlik şu anda ne durumda. Düşünceniz nedir" sorusu üzerine Davutoğlu, "Üzerinde çalışıyoruz. Şu anda netleşen bir şey yok" yanıtını verdi.

Asker, bedelli askerliğin TSK'da gedik yaratacağını ve bu gediğin 2 yılda onarılabileceğini düşünüyor. "Paralı askerlik" uygulamasıyla da bu açığın kapatılabileceği düşünülmüyor.

Asker aynı zamanda sınırlardaki terör tehdidine de dikkat çekiyor. Ayrıca PKK'nın bölgede devlet yapılanması oluşturma çabaları, ABD'nin Kürt koridoru projesi ve olası bir göç dalgası da askerin üzerinde durduğu önemli konular.

ulusalkanal.com.tr