O firma AKP'nin taşeronu çıktı

Siirt'teki baraj faciasının ardından aranan 10 yaşındaki Semanur'un cansız bedenine ulaşıldı. Semanur ile birlikte hayatını kaybeden 6 kişinin tamamı bulundu. İhmal tartışmaları sürerken, baraj inşaatının arkasından tanıdık bir isim çıktı. Barajı AKP'ye yakınlığı ile bilinen Limak Grubu'nun inşa ettiği ortaya çıktı. Üçüncü köprü ihalesinden tutun da üçüncü havalimanına kadar birçok ihaleyi Limak Grubu kazanmıştı.

Siirt'te baraj kapaklarının açılması sonucu hayatını kaybeden ve iki gündür aranan Semanur'un cansız bedenine ulaşıldı.

9 kişinin kurtarıldığı olayda, şimdiye kadar 5 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. 10 yaşındaki Semanur'un cansız bedeni de öğle saatlerinde bulundu.

Semanur'un cenazesi kaybolduğu yerden 6 kilometre uzaklıkta, nehirden çıkarıldı. Son çıkan cenaze ile birlikte bir ailenin umutları da söndü. Semanur'un babası ile kız kardeşi de aynı nehirde can verdi.

Faciayla ilgili ihmal tartışmaları sürerken gözler firma sahiplerine çevrildi. Barajın sahibi Limak. Adı sık sık baraj ve HES projeleriyle gündeme gelen Limak Grubu AKP'ye yakınlığı ile tanınıyor. Üçüncü köprü ihalesinden tutun da üçüncü havalimanına kadar birçok ihaleyi Limak Grubu kazandı.

465 milyon dolara inşa edilen ve facianın yaşandığı Alkumru barajının açılışına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan da katılmıştı. Açılış konuşmasında Erdoğan, şirket yetkilisinden "Vatansever" diye söz etmişti.

İşçi kazalarıyla adından söz ettiren firmanın yaptığı baraj inşaatında bugüne kadar 7 kaza oldu. 17 işçi yaralandı, 3 işçi hayatını kaybetti.

Semanur'un bulunduğu saatlerde, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da faciayla ilgili konuşuyordu.

Olayla ilgili rapor hazırlayan Siirt Barosu ise sirenle uyarı yapılmadığını ve baraj yetkililerinin olayda kusurlu olduğunu ifade etti.

Siir Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık'dan da önemli bir açıklama geldi. Tanık daha önce de aynı yerde aynı facianın yaşandığını hatırlattı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 baraj görevlisi adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı.

ulusalkanal.com.tr