Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı: ''800 milyon liralık nakdi KKTC'ye aktaracağız''

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne 800 milyon liralık nakit desteği sağlayacak. KKTC Başbakanı Ersan Saner ile görüşen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''KKTC'de kamu çalışanlarında maaşla ilgili bir müjde bekleniyor. Biz bu müjdeyi buradan paylaşmış olalım'' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı: ''800 milyon liralık nakdi KKTC'ye aktaracağız''

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersan Saner, Hükümetin kurulmasının ardından ilk resmi ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirdi. Saner, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bir araya geldi.

Görüşmede Fuat Oktay, koronavirüs salgınının tüm dünyada olduğu gibi KKTC'de de ciddi sorunlara neden olduğunu belirtti. Oktay, Türkiye'nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne 800 milyon liralık nakit desteği sağlayacağını duyurdu. Oktay, aktarılacak bütçenin, tarımdan, sanayi ve savunmaya birçok alanda kullanılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ortak düzenlenen basın açıklamasında, ''Kendi içimizdeki değerlendirmelerimizde hükümeti de rahatlatmak adına, Kıbrıs Türkü'nü rahatlatmak adına şu anda tüm sorunların çözümüyle alakalı ve biliyorum KKTC'de kamu çalışanlarında maaşla ilgili bir müjde bekleniyor. Biz bu müjdeyi buradan paylaşmış olalım, herhangi bir sıkıntının olmayacağıyla alakalı. 800 milyon liralık nakdi aktarıyor olacağız. Dolayısıyla bu hem bütçeyle ilgili hem maaşlar dahil, birçok konuda, savunma harcamaları yine tabii ki yine bunun içinde. Birçok sorunu çözecek miktar olarak karşılıklı da görüş birliği içine girdik.'' ifadelerini kullandı.

KKTC Başbakanı Ersan Saner de, Türkiye'nin desteği olmadan uluslararası platformlarda, ülkedeki altyapı ve benzeri çalışmalarda yol almalarının mümkün olmadığını söyledi. Saner, KKTC halkına inanç ve kararlılıkla verdiği destek için Türkiye'ye teşekkür etti.

KKTC Fuat Oktay