Erdoğan: Çift başlılığı ortadan kaldırmak lazım

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlık sistemiyle ilgili konuştu. "Çift başlılığı ortadan kaldırmak lazım" diyen Erdoğan, "Aksi taktirde, birbirinizi ne kadar sevseniz de, geçmişte ne kadar beraber olsanız da, zaman zaman sıkıntılar söz konusu olabilir. " ifadelerini kullandı. Erdoğan, Rusya ile yaşanan uçak krizini de değerlendirdi, sorunun bir an önce çözülmesi temennisinde bulundu

Erdoğan: Çift başlılığı ortadan kaldırmak lazım

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, başkanlık sistiyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

"Çift başlılığı ortadan kaldırmak lazım" diyen Başbakan, aksi takdirde sorun yaşanabileceğini söyledi.

"ÇİFT BAŞLILIK KALDIRILMALI"

Tayyip Erdoğan, "Çift başlılığı kaldırmak lazım, partili cumhurbaşkanlığıyla da tıkanıklık aşılır. Aksi taktirde, birbirinizi ne kadar sevseniz de, geçmişte ne kadar beraber olsanız da, zaman zaman sıkıntılar söz konusu olabilir. Ama partili cumhurbaşkanlığı olduğu zaman, Fransa’daki sistemin farklı bir versiyonu söz konusu olacak demektir. Bunun da ayrı bir güç katabileceğini düşünüyorum." dedi.

Erdoğan'a, Rusya ile yaşanan kriz de soruldu. "Diyalog önemli" dedi, sorunun bir an önce çözülmesi temennisinde bulundu.

Erdoğan "15 Aralık'ta Rusya ile işbirliği toplantısı yapılacak mı?" sorusuna da "Davet onlardan gelecek. Ne gelir ne gider bilemiyorum" yanıtını verdi.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan