Arap Birliği toplanıyor!

Arap Birliği bugün Kahire'de toplanıyor. Birliğin gündeminde Ortadoğu'daki gelişmeler ve IŞİD terör örgütü var. Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el Arabi, toplantı öncesi görüştüğü ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile "IŞİD'e karşı Bağdat yönetimine destek" konusunda fikir birliğine vardı.

Arap Birliği toplanıyor!

Bugün başlayacak Arap Birliği toplantısı öncesinde birliğin Genel Sekreteri Nebil el Arabi, ABD Dışişleri BaKanı John Kerry'yle görüştü.

Görüşmede IŞİD'e karşı yol haritaları ele alındı. Kerry'nin Galler'deki NATO Zirvesi'nde sunduğu "çekirdek koalisyon" planına El Arabi de yeşil ışık yaktı. İki taraf da yabancı teröristlerin ve finansal kaynakların örgüte akışının engellenmesinin önemini vurguladı.

Görüşmeden çıkan ana mesaj ise, Irak merkezi yönetimine destek çağrısı oldu. Hem Kerry hem de El Arabi, IŞİD'le mücadelede Bağdat'ın öncü rol üstlendiğini kabul etti.

Henüz plan aşamasındaki "çekirdek koalisyon"da Arap coğrafyasının da önemli rol oynayacağını söyleyen Kerry, sadece askeri değil, istihbarat, ekonomi ve diplomasi konusunda da bölge ülkeleri ile ortak hareket edileceğinin altını çizdi.

Bugün bakanlar seviyesinde toplanan Arap Birliği'nin El Arabi ve Kerry arasındaki görüşmeyi ve bölge gelişmelerini masaya yatırması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr