İptal kararı için dava açıldı

İstanbul'da Gaziosmanpaşalılar, Acele Kamulaştırma'ya karşı mahkemeye başvurdu. Toplam 30 bin evin yıkılması anlamına gelen kararın hukuksuz olduğunu savunan mahalle sakinleri, şimdi mahkemenin kendi lehlerine verecek kararı bekliyor.

Gaziosmanpaşalılar, Bakanlar Kurulu'nun 5 mahalle için aldığı "Acele Kamulaştırma" kararının iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Aralarında mahalle dernekleri ve gönüllü avukatlarında bulunduğu grup, Bağcılar'daki mahkame önünde toplandı. Bu sırada polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Başvuru öncesi açıklama yapan, Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi Dönem Sözcüsü Canan Can, mücadelelerinin süreceğini kaydetti

Bakanlar Kurulu kararının hem Anayasa'ya hem de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu belirten Avukat Cevahir Kılıç, yargının doğru karar vereceğine inandıklarını söyledi.

Haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirten mahalleliler de mücadele vurgusu yaptı.

Gaziosmanpaşa'da 5 mahalle için Bakanlar Kurulu'nun aldığı "Afet Riskli Alan" kararı Danıştay tarafından iptal edilmişti. Ardından 10 Nisan 2016'da aynı mahalleler için Bakanlar Kurulu'ndan "Acele Kamulaştırma" kararı çıktı.

O karara da itiraz edildi. İtirazın 30 gün içinde karara bağlanması gerekiyor. 10 Mayıs'a kadar yürütmeyi durdurma kararı verilmezse bölgedeki 30 bin ev yıkılacak.

Haber: Gökhan Çelik

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

kentsel dönüşüm Gaziosmanpaşa Gökhan Çelik acele kamulaştırma şengül derin rantsal dönüşüm