Birlik Barış ve Kardeşlik İçin tek yürek

TGB ve TLB'li yüzlerce genç 'Birlik, barış, kardeşlik' için yürüdü. Büyükşehir Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanına uzayan yürüyüş boyunca gençler hep bir ağızdan "Türk Kürt Kardeştir Amerika Kalleştir" sloganını yükselttiler. Bayrağa ve Atatürk'e saygı yürüyüşünde gençlere Antalyalıların ilgilisi ve desteği yoğun oldu.

Birlik Barış ve Kardeşlik İçin tek yürek

TGB ve TLB'li yüzlerce genç 'Birlik, barış, kardeşlik' için yürüdü. Büyükşehir Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanına uzayan yürüyüş boyunca gençler hep bir ağızdan "Türk Kürt Kardeştir Amerika Kalleştir" sloganını yükselttiler. Bayrağa ve Atatürk'e saygı yürüyüşünde gençlere Antalyalıların ilgilisi ve desteği yoğun oldu.

Millet Olarak En Büyük İhtiyacımız, Birliktir

PKK'nın kışkırttığı provokatif eylemlerde Türk Bayrağı ve Atatürk heykellerinin hedef alınarak yakılmasına Türk Gençliği'nden 'Bayrak Yürekte Atatürk Bilinçte' diyerek 'kardeşlik' yanıtı geldi. Yüzlerce üniversiteli ve liseli genç Büyükşehir Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na tepki, en çok da çözüm sloganlarıyla yürüdü. "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Bayrak Yürekte Atatürk Bilinçte", "Birlik Barış Kardeşlik", "Cumhuriyet Değil AKP Yıkılacak", "Türk Kürt Kardeştir Amerika Kalleştir", "Bu Memleket Bizim Kahrolsun Emperyalizm" sloganlarıyla Meydana yürüyen gençlere Antalyalıların desteği yoğun oldu. 'Birlik, Barış, Kardeşlik' yazılı dev pankartın ardından flamalar ve Türk Bayrağıyla yürüyen gençler adına ilk açıklama TGB İl Başkanı Rana Aytar'dan geldi. Türk Bayrağına ve Atatürk büstlerine saldırıldığı bu dönemde millet olarak en büyük ihtiyacın birlik olduğunu vurgulayan Aytar, Kurtuluş Savaşındaki en büyük kazanımın da Kürt, Türk, Laz, Çerkez'in sırt sırta vererek emperyalizme karşı bu birlikle mücadele etmesinin olduğunu belirtti. Aytar, "Bizler bu kardeşliği bugünlere taşımaya ve bir millet olmaya ant içtik" diye konuştu. Şimdilerde kardeşliğin arasına nifak sokulmak istendiğini söyleyen Aytar, bu nifakın sokaklarda, üniversitelerde, okullarda yağma, yıkma ile dile getirildiğini belirterek, "Bilmeliler ki Türk Gençliği bunun üstesinden gelecektir. Bizler bu karanlığı yırtıp geçecek olanlarız" dedi. Emperyalizmin geçmişte bizzat kendi eliyle saldırdığını, günümüzde ise PKK ve yerli işbirlikçileriyle saldırdığını belirten Aytar,"Tarih tekerrür edecektir. Kurtuluş Savaşımızda emperyalizmi sırt sırta vererek bu topraklardan çıkarttıysak, bugün çare yine Türkü, Kürdü, Çerkezi sırt sırta vererek bu karanlığın içinden aydınlığa çıkmaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Çağrısı

Yaklaşan Cumhuriyet Bayramı için Antalyalılara seslenen Aytar, tüm halkı Bağımsızlık Bayrağını 29 Ekim saat 19:00'da Varyant'tan yeniden dalgalandırmaya çağırdı.

Milletin Bağımsızlığını, Yine Milletin Azim ve Kararlığı Kurtaracaktır

Bir diğer açıklama ise bugün kuruluş yıldönümü olan TLB'nin İl Başkanı Furkan Kuralay'dan geldi. Kuralay, BOP adı altında Türkiye'nin bölünmesine, Türk ve Kürdün arasının açılmasına hizmet edenler ile Ortadoğu'yu kan gölüne çevirmek isteyenleri bu topraklardan atmanın yolunun, Türk ve Kürdün birleşmesinden ve ezilen Ortadoğu halklarının ele ele vermesinden geçtiğini vurguladı. Türkiye'yi böleceğini, Ortadoğu'yu parçalayacağını ve BOP'u hayata geçirebileceğini sanan emperyalizmden hesabı Türk Milletinin soracağını belirten Kuralay, "Gericiler, bölücüler ve emperyalistler Türk Milleti'nin ve Türk Gençliği'nin ayakları altında kalacak. Türk ve Kürdün, Ortadoğu halklarının ayakları altında kalacak. Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" diye konuştu.

Açıklamaların ardından İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasıyla eylem son buldu.

Haber: Devrim Dönmez Koçak

Fotoğraf: Merve Demirağ / ANTALYA