Filistin'de insanlık dramı: 337 Filistinli hayatını kaybetti

Filistin'e İsrail saldırılarının başladığı 7 Temmuz'dan bu yana ölen Filistinliler'in sayısı 337'ye yükseldi. Hayatını kaybedenlerin 77'sinin çocuk olduğu açıklandı. Kara, hava ve denizden saldırılar sürüyor.

Filistin'de insanlık dramı: 337 Filistinli hayatını kaybetti

İsrai Gazze'yi karadan, denizden ve havadan vurmaya devam ediyor.

İsrail, sabah saatlerinde Gazze'de Han Yunus Camii'nden çıkanlara bomba yağdırdı. 11 kişi öldü.

Dün gece yapılan saldırılarda ise 9 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'nun "saldırıyı genişleteceğiz" açıklamasının ardından, İsrail tankları Gazze sınırına hareket etti. İsrail'in göreve çağırdığı yedek asker sayısının 65 bini bulduğu bildirildi.

7 Temmuz'dan bu yana gerçekleşen İsrail saldırısında ölen Filistinlilerin sayısı 337'ye, yaralıların sayısı 2 bin 380'e yükseldi. Ölenlerin 77'sinin çocuk olduğu açıkladı. Çatışmalarda 2 İsrail askeri de hayatını kaybetti.

Gazze’de gıda ve elektrik sıkıntısı yaşanıyor. İsrail’den Gazze’ye elektrik taşıyan kabloların yüzde 70’i zarar gördü.

İsrail’in hava saldırılarından gazeteciler de nasibini aldı, yerel medya bürosu üç İsrail bombasıyla vuruldu.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, ''Biz, bu savaşı kazanacağız ve halkımız bayramda zaferimizi kutlayacak'' dedi.

Ürdün'ün çağrısıyla toplanan BM Güvenlik Konseyi'nden herhangi bir karar çıkmadı. Ürdün İsrail'i açıktan kınayan tek Güvenlik Konseyi üyesi oldu.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman, ateşkesi bozanın Gazze'den atılan roketler olduğunu söyledi, Hamas'ı kınadı, İsrail'in kendisini savunma hakkı olduğunu vurguladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ve Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un, diplomatik temaslar için bölgeye gittiği açıklandı.

Rusya taraflara ateşkes çağrısı yaparken, Amerika İsrail'e desteğini yineledi. Amerika Başkanı Barack Obama, İsrail'in meşru müdafa hakkı olduğunu vurguladı.

Küba Devrimi'nin Lideri Fidel Castro, Gazze saldırısıyla ilgili çok sert ifadeler kullandı. İsrail ordusunu Hitler'in ordusuna benzeten Castro, "Filistinliler Stalingrad'ı savunanlar gibidir" dedi.

Avrupa'nın birçok yerinde Gazze eylemleri gerçekleşti. İngiltere'nin başkernti Londra, İrlanda'nın başkenti Dublin, Belçika'nın başkenti Brüksel ve Fransa'nın başkenti Paris'te binlerce kişi Gazze için sokaklara döküldü.

ulusalkanal.com.tr

filistin insanlık dramı