O tasarı senatonun gündemine alınmadı

Ermeni Soykırımı yalanını kabul eden tasarı, ABD Senatosu Genel Kurulu'nda gündeme alınmadı. Sözde Ermeni soykırımının 24 Nisan'daki yıldönümü için hazırlanan tasarı, 16 günlük Paskalya tatili öncesi gündeme alınmayınca kadük kaldı. Tasarıyı hazırlayan senatörün de Gülen örgütü ile görüştüğü ortaya çıktı.

O tasarı senatonun gündemine alınmadı

Amerikan Senatosu'nun Dış İlişkiler Komitesi’nin kabul ettiği Ermeni Soykırımı karar tasarısı kadük kaldı.

Senatör Robert Menendez tarafından hazırlanan tasarıda 24 Nisan 2014 tarihinin sözde Ermeni Soykırımı'nın yıldönümü olarak anılması isteniyordu.

ABD Senatosu'nun 16 günlük Paskalya tatili öncesi gündemine almadı, tasarı kadük kaldı. Zira tasarıya konu olan soykırım iddiları 24 Nisan 1915 tarihli tehcir yasasına dayanıyor. Senatonun tatil dönüşünde bu tarih geçilmiş olacak.

Öte yandan tasarısının ABD Senatosu Dışilişkiler Komisyonu'nda kabul edilmesiden bir gün önce tasarıyı hazırlayan Senatör Robert Menendez'in Gülen Örgütü ile görüştüğü ortaya çıktı.

Gülen örgütünün ABD'deki yapılanmasına yakınlığı ile bilinen Senatör Robert Menendez ve Senatör Mark Kirk, 9 Nisan'da örgütün ABD'deki çatı kuruluşu olan Türk Amerikan Birliği'nin gala yemeğine katıldı. 10 Nisan'da ise tasarı ABD Dışilişkiler Komitesi'nde 12'ye karşı 5 oyla kabul edildi.

Tasarıya destek veren bazı isimler de dikkat çekti. İmzacılardan Cumhuriyetçi eski Başkan adayı Senatör Mc Cain, 9 Nisan'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etmişti. Gül Ermeni iddialarına destek veren isimle Suriye krizini konuşmuştu.

ulusalkanal.com.tr