Ruhani, ülkesine dönüşünde protesto edildi

1979’dan bu yana Amerika ile ilk kez doğrudan temas kuran İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesine dönüşünde protestolarla karşılandı. Havalimanında hem destekçiler, hem de eylemcilerle karşılaşan Ruhani'nin konvoyuna ayakkabı fırlatıldı.

Ruhani, ülkesine dönüşünde protesto edildi

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York’ta bulunan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani İran'a dönüşünde protesto edildi.

Havalimanında hem destekçiler hem de eylemciler tarafından karşılanan Ruhani, destekçilerini el sallayarak selamladı. Ancak 1979'dan bu yana ilk kez Amerika ile birebir diyalog kuran Ruhani'nin temaslarına tepki gösterenler de oldu.

Amerika karşıtı slogan atan İranlılar, Ruhani'nin konvoyuna ayakabı fırlattı.

Ruhani, New York'tan ayrılmadan hemen önce Amerika Başkanı tarafından telefonla aranmış, bu diyaloğu da twitter hesabından duyurmuştu.

Ruhani'nin ardından Obama da telefon görüşmesini doğruladı. Görüşmede Obama'nın, "İran'la Amerika arasındaki ilişkilerin, bütün bölgeye büyük etkisinin olacağına eminim" dediği öğrenildi.

Ruhani'nin konuyla ilgili attığı twitlerin birkaç saat sonra silinmesi dikkat çekti. Twitlerin neden silindiği konusunda bir açıklama yapılmadı.

ulusalkanal.com.tr