8 Hakim ve savcı FETÖ'den tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen 8 hakim ve savcı bugün tutuklandı. Cezaevine gönderilen hakimler arasında şort giydiği için Ayşegül Terzi'ye tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun tahliye kararını veren İbrahim Uyanık da var. Ayrıca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün Ankara yapılanmasına ilişkin, 265 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 60'ı yakalandı.

Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturmada meslekten ihraç edilen 54 hakim ve savcıdan 8’i cezaevinde... 46 kişi ise serbest...

Gözaltındaki hakim ve savcılar önce sorgulandı, ardından hakimliğe sevk edildi. Şüpheliler arasında hemşire Ayşegül Terzi’ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu’nu tahliye eden hakim de bulunuyordu.

Çakıroğlu için tahliye kararını veren İbrahim Uyanık ve Bursa Ticaret Mahkemesi Başkanı da dahil 8 zanlının, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla tutuklanmalarına karar verildi.

Hakimlik, aralarında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi üyesi hakimlerinin de olduğu 46 şüpheli hakkında ise yurtdışı yasağı koydu ve serbest bıraktı.

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Suçları Soruşturma Bürosunun, FETÖ'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 265 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen ekipler, 20 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Operasyonda, örgütün yöneticileri, bölge temsilcileri ve öğrenci sorumlularının da aralarında olduğu 60 kişi gözaltına alındı.

ulusalkanal.com.tr

fetö