O dava sonuçlandı

Antalya’nın Kındılçeşme kamp alanı ile ilgili Danıştay 6’ncı Dairesi’ne TMMOB Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin açtığı dava sonuçlandı. Danıştay 6’ıncı Dairesi,Göynük’te beş yıldızlı bir otelin alana villalar yaptırması ve çevresini de duvarlarla kapattığı Göynük Günübirlik alanındaki yapılaşmayı içeren planı iptal etti.

O dava sonuçlandı

Mimarlar Odası’nın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı hakkında açtığı davanın kararını yazılı açıklama ile bildiren Kemer Sivil Toplum Platformu, Göynük Günübirlik alanında motel, tatil köyü niteliğinde bir yapılaşmanın ortaya çıktığını, alanın kamping özelliğinin tümüyle kaybolduğunu belirtti.

Danıştay 6’ncı Dairesinin kararı şöyle; “Bilirkişi raporu, dosyadaki bilgi ve belgeler doğrultusunda dava konusu planlarla Milli Parklar Kanunu’na, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına aykırı uygulamalar ve kullanımlar getirilmesi nedeniyle hukuka uygun bulunmamıştır. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline karar verilmiştir.”

Haber: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

antalya dava