Şehidin kanı yerde kalmadı: Son 24 saatte 8 terörist etkisiz hale getirildi

Irak'ın kuzeyinde el yapımı patlayıcılarla Mehmetçiklerimizi şehit eden teröristler etkisiz hale getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Metina'da düzenlediği operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8'e ulaştı. Milli İstihbarat teşkilatı da Irak'ın kuzeyine bir operasyon düzenledi.

Şehidin kanı yerde kalmadı: Son 24 saatte 8 terörist etkisiz hale getirildi

Mehmetçik içeride ve dışarıda teröristlere aman vermiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak'ta Eren-13, Irak'ın kuzeyinde ise Pençe-Şimşek operasyonlarını başarıyla sürdürüyor. Milli Savunma Bakanlığı operasyonlar hakkında Twitter hesabından peş peşe bilgiler paylaştı.

Bakanlığın açıklamasında, Metina'da süren operasyonda, son 24 saatte etkisiz hale getirilen terörist sayısının 8'e ulaştığı bildirildi. "Alçakça tuzaklanmış EYP ile Mehmetçiklerimizi şehit eden teröristler tespit edilerek etkisiz hâle getirildi." denildi.

Bakanlık gün boyunca sıcak gelişmeleri Twitter üzerinden paylaşmayı sürdürdü. Bir sonraki paylaşımda, "Her bir taşın altına bakan Komandolarımız, Pençe Şimşek bölgesinde 2 PKK'lı teröristi daha etkisiz hale getirdi." denildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı da Irak'ın kuzeyine operasyon düzenledi. Gara'da gerçekleşen operasyonda PKK/KCK mensubu 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde de operasyonlar sürüyor. Türk komandolarının, 2'si Fırat Kalkanı bölgesinde, 1'i de Zeytin Dalı bölgesinde olmak üzere, saldırı hazırlığındaki 3 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdiği duyuruldu.

Yurt içinde ise Eren-13 operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. Şırnak'ta Hava Kuvvetleri desteğiyle, jandarma Cudi Dağı'nın Tuşimiya bölgesine operasyon düzenledi. 3 bölücü örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği açıklandı.

mehmetçik operasyon ırak msb Milli Savunma Bakanlığı şehit asker