Bunları yapan polisler meslekten atılacak

Polislerin mesleki yönetmeliğini düzenleyen Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğünde değişiklik yapıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte özel görüşmeleri izinsiz kaydeden, saklayan ve ifşa eden emniyet mensupları anında meslekten ihraç edilecek.

Bunları yapan polisler meslekten atılacak

Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğünde yeni düzenlemeler yapıldı. Yapılan değişikilikler Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni tüzük ile birlikte meslekten ihraç nedenlerinin sıralandığı sekizinci maddede yer alan 42 fıkraya, 5 yeni fıkra daha eklendi.

Buna göre "kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek", "haberleşme içeriklerini ifşa etmek", "aleni olmayan konuşmaları tarafların rızası olmadan kaydetmek ve bu şekilde kaydedilen verileri ifşa etmek", işten çıkarılmayı gerektiren eylem arasında yer aldı.

Ayrıca, "kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri ifşa eden", "kişisel verileri kaydeden, başkasına veren, yayan veya ele geçiren", "gerçeğin meydana çıkmasını engellemek amacıyla suç delillerini yok eden, silen, gizleyen ve bu fiilleri emir vermek suretiyle yaptıran" emniyet teşkilatı mensupları da meslekten men edilecek.

"Görevli olmadığı halde elektronik ortamda veya bilgisayar loglarında kişisel verilerle ilgili sorgulama yapmak", "log kayıtlarını değiştirmek veya silmek", "görevi gereği öğrendiği veya edindiği kişisel bilgi veya belgeleri yetkisiz kişilerle paylaşmak veya basın yayın kuruluşlarına vermek ya da sanal ortamda yayımlamak" da meslekten çıkarılmayı gerektiren eylemler olarak sıralandı.

ulusalkanal.com.tr