Merkez Bankası enflasyon tahminini açıkladı

Yılın ilk enflasyon raporu açıklandı. Merkez Bankası, 2018 için enflasyon öngörüsünü yüzde 7'den yüzde 7.9'a çıkardı. 2019 için enflasyon beklentisi ise yüzde 6.5 oldu.

Merkez Bankası enflasyon tahminini açıkladı

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı.

Yıl sonu enflasyon tahmininde beklendiği gibi yukarı güncelleme yapıldı. Enflasyondaki revize yaklaşık 1 puan oldu. 2018 için enflasyon öngörüsü yüzde 7'den yüzde 7.9'a çıkarıldı. 2019 için enflasyon beklentisi ise yüzde 6.5 oldu.

Merkez Bankası, 2018 için petrol tahminini 66 dolar olarak güncellerken, gıda enflasyonu varsayımını da yüzde 7 olarak korudu.

"2018 yılında ihracatın büyüme desteğini sürdürmesini bekliyoruz" diyen Çetinkaya, döviz kurundaki oynaklıkların olumsuz etkilerini bertaraf etmek için likidite tedbirleri aldıklarını belirtti.

Merkez Bankası Başkanı, 2018 sonunda enflasyonun yüzde 70 olasılıkla yüzde 6,5-9,3 aralığında -orta noktasının ise yüzde 7,9 olarak gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

Gıda enflasyonuna ilişkin bir soruyu yanıtlayan Murat Çetinkaya, "Gıda enflasyonunda her zaman riskler ve oynaklıklar var. Gıda Komitesi bu yıl da yoğun bir çalışma ile oynaklıkları azaltmak adına adımlar atacağını söyleyebilirim" yanıtını verdi.

ulusal.com.tr

Merkez Bankası Döviz Murat Çetinkaya enflasyon raporu