Erdoğan için OHAL!

Tayyip Erdoğan Muğla’ya gitti Yatağan işçileri gözaltına alındı. Muğla Emniyeti bölgede olağan üstü hal ilan etti, biber gazı ve tazyikli su ile işçilere sert müdahalede bulunuldu. Aralarında Türkiye Maden İş Sendika yöneticilerinin de olduğu 100'e yakın Yatağan işçisi gözaltına alındı. Polis müdahalesi sırasında bazı işçiler yaralandı.

Tayyip Erdoğan Muğla’da Yatağan işçisi gözaltında.

Akşam saatlerine Muğla’ya giden Tayyip Erdoğan Yatağan işçilerinin özelleştirmeye karşı verdiği mücadeleden kaçamadı.

Yatağan’dan yola çıkan işçiler dört kez kimlik kontrol noktasına takıldı.

Son arama noktasında Yatağan işçisi isyan etti, yolu trafiğe kapattı.

Mitinge gitmek isteyen AKP’liler de yolda saatlerce bekleyerek işçileri bulundukları otobüslerden izledi.

Polis işçilerin direnişi karşısında geri adım attı ve işçilerin geçişine izin verdi. Ancak işçiler bir kez daha durduruldu. Bu kez biber gazı ve tazyikli su ile..

Müdahalenin ardından ayrı noktalara dağılan işçiler Tayyip Erdoğan’ın miting yapacağı noktaya 30 metre kala yeniden toplandı.

Bir işçi başına 40 polis düştü. Aralarında Maden iş ve Tes İş Sendikası yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda işçi arbede sırasında yaralandı.

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy santralleri ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine hayır diyen yaklaşık 100'e yakın işçi yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında sendika Türkiye Maden İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin de bulunuyor.

İşçiler mücadeleyi sonlandırmadı, Muğla Emniyet Binasını eylem alanına çevirdi.

Gözaltına alınan 40 işçi Başbakan Erdoğan gidince serbest bırakıldı. 10 işçi ise polise mukavametten gece saat 2'ye kadar bekletildi.

Arkadaşları çıkana dek emniyet önünde bekleyen işçilerle polis arasında gerginlik çıktı.

ulusalkanal.com.tr