Saldırda 14 kişi öldü, 67 kişi ise yaralandı

Filipinler'in Mindanao Adası'nda dün gece bir bombalı saldırı düzenlendi. Patlamada 14 kişi hayatını kaybetti, 67'ye yakın kişi ise yaralandı. Filipinli yetkililer, patlama sırasında Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin kentte olduğunu söyledi. Devlet Başkanı'nın sağ ve güvende olduğunu açıklandı.

Saldırda 14 kişi öldü, 67 kişi ise yaralandı

Filipinler'de bir akşam pazarına bombalı saldırı düzenlendi. Mindanao Adası'nın Davao kentinde yapılan saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti yaklaşık 67 kişi ise yaralandı.

Davao Belediye Başkan Yardımcısı Paolo Duterte, saldırı anında babası Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin kentte bulunduğunu açıkladı. Paolo Duterte, babasının iyi ve güvende olduğunu söyledi.

Askeri yetklilerden yapılan açıklamada saldırının kimler tarafından düzenlendiğini bilinmediği ancak araştırmanın devam ettiği belirtildi. Filipinler, dün Devlet Başkanı Duterte'ye yapılması planlanan bir suikastın engellendiği duyurmuştu. Patlama, yeni bir suikast girişimi olduğu ihtimalini akıllara getirdi.

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, ülkede 2006'da kaldırılan idam cezasını getirmek istediğini söylemişti. Uyuşturucu baronları ise Duterte'nin başına 50 milyon pezo ödül koydukları açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr