Turizmde belirsizlik tablosu

Turizm sektörü tam nefes aldı derken, salgın kaynaklı faturalardan biriyle karşı karşıya kaldı. Çünkü Rusya Tur Operatörleri Birliği, ödeme yapıp Türkiye'ye tatile gidemeyen pek çok vatandaşına hala ücret iadesi yapılmadığını bildirdi. Bu miktar onlarca milyar rubleye ulaşmış durumda. ATOR, 20 Eylül'de sınırların yeniden kapanacağı söylentisinin rezervasyonları durma noktasına getirdiğini de belirtti.

Turizmde belirsizlik tablosu

Turizm sektörü salgın kaynaklı faturalardan biriyle karşı karşıya kaldı. Ödemesi yapılan ama iptal edilen turların ücret iadesi turizmcinin borç hanesinde görünüyor. Üstüne salgın kapsamında sınırların yeniden kapatılacağı söylentileri sektörün gündeminde...

Rusya Tur Operatörleri Birliği, salgının ilk aylarında Türkiye'den tur satın alan ancak sınırların kapanması nedeniyle tatile gidemeyen bir çok vatandaşına hala para iadesi yapılmadığını bildirdi. ATOR verilerine göre, geri ödenmeyen paraların toplam büyüklüğü onlarca milyar rubleye ulaştı.

ATOR, rezervasyonların durma noktasına geldiğini de açıkladı. Yetkililer, bazı çevrelerde 20 Eylül'de karantinanın geri geleceği yönündeki söylentinin de uzun vadeli plan yapılmasına engel olduğunu söylüyor. Sınırların yeniden kapanmasından korkan Rusya vatandaşları seyahat planı yapmaktan kaçınıyor.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ve Turizm Tanıtma Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, konuyu değerlendirdi. Acente ve operatörlerle yaptıkları görüşmelerde şu an için Rusya'da sınırların yeniden kapanacağı ile ilgili etkin bir haberin bulunmadığını belirtti.

Dahaoğlu, rezervasyonların para iadelerinin hala yapılamamış olmasının daha önemli bir sorun olduğunu söyledi. Tedbirli ve dikkatli davranarak sürdürülebilir turizm için çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

Turizm sektörü, ikinci dalga endişelerinin arttığı bu günlerde kısıtlamaların tekrar gelme olasılığını göz önünde bulunduruyor. Ancak sınırlar kapatılmadan Kasım ayını görebilmeyi umut ediyor.

ulusal.com.tr

turizm ator