Kaçma şüphesi bulunan Sabahat Tuncel'e adli kontrol şartı getirildi

Kocaeli'de "Suçu ve suçluyu övmek, yasadışı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleyip yönetme" suçlamalarıyla yargılanan eski milletvekili Sebahat Tuncel hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararı alındı.

Kaçma şüphesi bulunan Sabahat Tuncel'e adli kontrol şartı getirildi

Eski HDP milletvekili Sabahat Tuncel'e yurt dışı yasağı getirildi.

Tuncel hakkındaki kararı; yargılandığı duruşmalara katılacağını beyan ettiği halde katılmadığı gerekçesi ile Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesi aldı.

Kanuni yükümlülüklere uymayan Sabahat Tuncel, adres değişikliğini de beyan etmedi. Bunun üzerine mahkeme, kaçma şüphesi bulunan Tuncel'in adli kontrol altına alınmasına ve yurt dışına çıkışının yasaklanmasına hükmetti.

Karar gereği Tuncel, her hafta salı perşembe günleri saat 14 ile 17 arasında bulunduğu yer olan Bakırköy Cumhuriyet Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğüne giderek imza atmak zorunda. Adli kontrol kararına uymaması durumunda ise tutuklanacak.

Tuncel hakkında, Kocaeli'de 20 Mart 2012'de nevruz etkinliklerinin ardından "suçu ve suçluyu övmek, kanunu aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme bunların hareketlerine katılma" iddiasıyla dava açılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

hdp sabahat tuncel