Eroğlu: Artvin'de eylemciler ağaç kesti, cezalandırılacaklar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin Cerattepe'deki eylem ile ilgili açıklama yaptı. Artvin'de şirketin değil eylemcilerin ağaç kestiğini iddia eden Bakan Eroğlu,"Ağaç kesenler cezalandırılacak" dedi. Eylemciler ise ağaçları maden şirketinin kestiğini ve bunun Artvin Orman İşletme Müdürlüğü'nce de tespit edildiğini hatırlattı.

Eroğlu: Artvin'de eylemciler ağaç kesti, cezalandırılacaklar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin Cerattepe'deki eylem ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan Eroğlu, maden çıkartacak şirketin ağaç kesmediğini söyledi.

Bakan Eroğlu ağaçları eylemcilerin kestiğini öne sürerek, "o eylemcileri tespit edeceğiz cezalandıracağız. Yolu kapatmak için ağaç kesmişler" açıklaması yaptı.

Eroğlu, Cerattepe'deki madenin çevreyi tahrip etmeyeceğini savundu. "Açık maden işletmeciliğine müsade etmedik. Sadece madeni yeraltından çıkaracak. Bakırı burada işlemeyecek" dedi.

Yeşil Artvin Derneği Üyesi Bedrettin Kalın ise "ağaçları eylemciler kesti" açıklamasına tepki gösterdi. Kalın," Bizzat Artvin Orman İşletme Müdürlüğü; Şirketin ağaçları kestiğini tespit etti ve suç duyurusunda bulundu." dedi.

ulusalkanal.com.tr