Bir "Gökçek" fıkrası

Ankaparka harcadığı 800 milyon lirayı "10 milyon turist gelecek" iddiasıyla makul göstermeye çalışan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e tepki yağdı. Ankara'ya yılda ortalama 500 bin turistin geldiğine dikkat çeken meslek odaları "Gökçek vatandaşın aklıyla dalga geçiyor" dedi. Oda yöneticileri Ankapark'ın batık ve kaçak bir proje olduğunu belirtti.

"Ankapark'a 10 milyon turist gelecek" açıklaması yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'a Meslek odalarının yanıtı bu oldu.

Ankapark için bütçeden 800 milyon lira harcayan Gökçek, gerekçe olarak turizmi öne sürmüş, parka 10 milyon turistin uğrayacağını iddia etmişti.

Ankara'daki Meslek Odaları yöneticileri Ankapark'la ilgili yaptıkları basın açıklamasında Gökçek'in vatandaşın aklıyla dalga geçtiğini kaydetti. Yöneticiler "Gökçek yılda 500 bin turistin geldiği Ankara’ya 10 milyon turist bekliyor" ifadesini kullandı.

Mimarlar Şehir Plancıları, Ziraat, peyzaj ile Çevre ve İnşaat Mühendisleri odaları Ankaparkla ilgili bir sunum da yaptılar. Sunumda Ankapark'ın daha önceki yeşil hali ile şimdiki durumuna dikkat çekildi.

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, Ankapark’a yatırılan para ile Ankara’nın ulaşımında ciddi bir yatırım yapılabileceğini belirtti. “Ankapark plan değişikliğine dava açacağız” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr