Kılıçdaroğlu iktidar oldukları takdirde açılım sürecini HDP ile yürütecekleri mesajını verdi

Gündemin sıcak tartışmalarından biri CHĞ-HDP koalisyonu planı. Bu konuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önemli bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda açılım sürecini HDP ile sürecekleri mesajını verdi. CHP Lideri, "yüzde 10 barajının kalkmasını da HDP’nin Meclis’e girmesi için savunduklarını" söyledi.

Kılıçdaroğlu iktidar oldukları takdirde açılım sürecini HDP ile yürütecekleri mesajını verdi

CHP’li Murat Özçelik’in HDP ile ittifaka yeşil ışık yakmasının ardından ikinci ciddi çıkış Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. CHP lideri, iktidar olmaları halinde PKK açılımını HDP ile sürdüreceklerini açıkladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’nin meşru bir yapı olarak gördüklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, "HDP var zaten, görüşecekseniz HDP ile görüşün. HDP kiminle istiyorsa görüşsün. Onlar görüşür, kiminle görüşürlerse ama siz meşru bir makamla muhatap olacaksanız, o makam da HDP, Türkiye siyasal hayatının meşru aktörlerinden birisi.” dedi.

CHP Lideri seçim barajının kalkmasına yönelik talepleri için de “Kürt siyasal hareketini parlamentoda görmek isterseniz yüzde 10 barajını kaldırmanız gerekir” ifadesini kullandı.

Öte yandan Taraf gazetesine konuşan CHP'li Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tüy, “Türkiye’nin geleceği CHP ve HDP’de” tespitinde bulundu. Tüy, CHP içindeki Ulusalcıların etkisini kaybetmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr