HDP'den TSK'ya yanıt

HDP Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Meclis araştırma önergesiyle yanıt verdi. HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken imzasıyla sunulan önergede, "askerin siyasete dahil olmasının önüne geçilmesi" istendi.

HDP'den TSK'ya yanıt

HDP Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Meclis araştırma önergesiyle yanıt verdi. HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken imzasıyla sunulan önergede, "askerin siyasete dahil olmasının önüne geçilmesi" istendi. HDP açıklamasında, Genelkurmay’ın sadece birkaç saat önce yaptığı “Eşme ruhu” açıklamasına atıf yapılması da dikkat çekti.

Genelkurmay Başkanlığı'nın yazılı açıklamasına HDP, Meclis önergesiyle yanıt verdi.

Açıklamadan birkaç saat sonra HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken imzasıyla Meclis'e araştırma önergesi verildi. Önergede, askerin siyasete dahil olmasının önüne geçilmesi istendi.

HDP önergesinde, Genelkurmay'ın "Eşme ruhu" açıklamasına atıf yapıldı. "TSK kendi alanı olmamasına rağmen, görev alanının sınırlarını aşarak söz konusu ruha karşı doksan yıllık siyasete müdahale geleneğinin yeni bir refleksini göstermiştir" denildi.

Ergenekon ve Balyoz davalarıyla Ordu'nun siyasetteki yerinin bir zemine oturduğu, ancak TSK'nın 2014'ün son çereğine kadar süren sessizliğini bozduğu belirtildi. HDP; AKP'nin orduyu gerilettik söylemine rağmen, sessiz bir ittifak yaptığını da savundu.

ulusalkanal.com.tr

tsk hdp