Bakan Müezzinoğlu açıkladı: İŞKUR ve SGK birleşiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, "İŞKUR ve SGK'yı birbirine koordine edeceğiz" dedi.

Bakan Müezzinoğlu açıkladı: İŞKUR ve SGK birleşiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanıMehmet Müezzinoğlu, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili, "Milletten başka hiç kimsenin oynayamayacağı bir yapıyı getiriyor. Daha önce farklı farklı organizasyonlarla bu milleti krizlere, dolayısıyla ülkemizi de sıradan bir ülkeye, milletimi de sıradan bir millet anlayışı içine çeviren anlayışların bedellerini o oyunları oynayanlar yaşamadı, hepimiz yaşadık." dedi.

Müezzinoğlu, Samsun Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasınca düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin halkı merkeze getirdiğini söyledi.

"İŞKUR ve SGK'yı birbirine koordine edeceğiz"

Bakan Müezzinoğlu, İŞKUR ile SGK'nın yapısında da değişiklik yapacaklarını bildirerek, yasa gerektirmeyenlerin hepsini hızla çözeceklerini belirtti.

Kendisinin devamlı bunu yaşadığını anlatan Müezzinoğlu, "İŞKUR ayrı bir yapı, SGK ayrı bir yapı. Arkadaş birbirinizle örtüşün. 'Yok biz ayrı kurumuz'. Ne demek ayrı kurum? Sağ kolla sol kol bir yerde birbirine bağlı, bir bütündür, bir vücuttur, beraber yürüyeceğiz. Sağ ayakla sol ayak birbirine bağlıdır. Zıplaya zıplaya gidemezsin bir yere. Bunu birbirine koordine edeceğiz. İnşallah bütün bunlarda önümüzdeki süreçte her geçen gün daha iyi olacak ama tabii ki elimizde sihirli değnek yok, basamak basamak. Burada önemli olan niyet hayır, akıbet hayır." ifadesini kullandı.

sgk mehmet müezzinoğlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı işkur