Kemal Kılıçdaroğlu’na 22 koruma

Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘suikast olabilir’ uyarısında bulunduğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koruma sayısı 12’den 22’ye çıkarıldı. Darbe kalkışmasının ardından fedai eylem ve suikast girişimi endişesi, liderlerin korunmasını öncelikli hale getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’na 22 koruma

Başbakan Binali Yıldırım'ın “Suikast olabilir” diye uyarıda bulunduğu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun koruma polisi sayısı 22'ye çıkarılıyor. Sözcü'de yer alan habere göre; Kılıçdaroğlu'nun koruma ekibi, evinin önündeki geniş park alanından gelebilecek saldırılar için de uyarıldı. Şehit cenazesinde önüne kurşun bırakılan Kılıçdaroğlu'na suikast yapılabileceği yönünde ihbarlar da yapıldı. Kılıçdaroğlu'na yönelik daha önce yumruklu saldırı gerçekleştirilmişti. Son olarak da Kılıçdaroğlu'nun evinin önünde nokta nöbeti tutan iki polisin, FETÖ bağlantılı olduğu iddia edilmişti.

LAMBALARA BİLE DİKKAT

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, Meclis'e yaptığı ziyarette Başbakan Yıldırım'ın Kılıçdaroğlu'na güvenlik konusunda uyardığını açıklamıştı. Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na “Uzlaşı ortamını bozmak ve kaos çıkarmak için her şeyi yapabilirler. Güvenlik tedbirlerinizi arttırın, dikkatli olun” dedi.

Kılıçdaroğlu yaptığı bir açıklamada, suikast olabileceği iddialarından dolayı bir tedirginlik yaşamadığını da söylemiş ve “Bizim bir canımız var sonuçta, eğer o da demokrasi için gidecekse gitsin. Evde otururken dikkat etmem gerektiği söylendi. Lambalara dikkat edilmesi gerektiği söylendi, bir sürü şey söylendi. Sonuçta benim bireysel olarak yapacak bir şeyim yok” dedi.

ulusalkanal.com.tr