Mardin'de PKK'ya operasyon

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından operasyon başladı. Gece boyu silah ve patlama sesleri duyuldu. Bingöl'de ise PKK'ya ait 9 sığınak imha edildi

Mardin'de PKK'ya operasyon

Mardin’in Nusaybin ilçesinde dün saat 21.00’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Güvenlik güçleri PKK'ya yönelik operasyon için harekate geçti. Özelikle Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenituran, Devrim ve Selahaddin Eyyubi mahallerinde silah sesleri duyuldu.

PKK Bingöl'de ise ağır kayıplar verdi. Teröristlerin kış mevsimini geçireceği sığınak, mağara ve barınakların tespit edilmesine yönelik süren operasyonda 9 sığınak imha eildi.

Göltepesi Bölgesindeki sığınaklarda bol miktarda gıda, yaşam malzemesi ve giysiler ele geçirildi.

Bulunanlar arasında 102 kilogram beyaz peynir, 50 kilo kesme şeker, 40 kilo makarna, 3 adet uyku tulumu, 250 kilo amonyum nitrat, 1 adet şişme bot, 100 kilo un, 40 kilo pirinç, 10 kilo kuruyemiş, 5 tonluk su tankı yer aldı.

Şırnak’ın İdil ilçesinde ise bir grup terörist zırhlı polis aracına roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, zırhlı aracı es geçen roket mermisi, cami duvarına isabet etti. Saldırının ardından 2 teröristi öldürüldü.

ulusalkanal.com.tr