İşçi Partisi Genel Sekreteri Bolluk'tan ''Dersim Harekatı'' açıklaması

İşçi Partisi Genel Sekreteri Dr. Serhan Bolluk, bugün yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Tunceli’ye gidecek olan Başbakan Davutoğlu’na “Yapılması gereken Seyit Rıza anıtı önünde diz çöküp dua edip özür dilemektir” sözlerini sert bir dille eleştirdi. Dersim Harekâtı’nın, Cumhuriyetin emperyalist işbirlikçisi derebeylerine karşı en köktenci, en kararlı mücadelesi olduğunu söyleyen Bolluk, AKP ve CHP’nin Dersim açıklamalarının Demirtaş’a cesaret verdiğini belirtti.

İşçi Partisi Genel Sekreteri Bolluk'tan ''Dersim Harekatı'' açıklaması

İşçi Partisi Genel Sekreteri Dr. Serhan Bolluk, bugün yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Tunceli’ye gidecek olan Başbakan Davutoğlu’na “Yapılması gereken Seyit Rıza anıtı önünde diz çöküp dua edip özür dilemektir” sözlerini sert bir dille eleştirdi.

Dersim Harekâtı’nın, Cumhuriyetin emperyalist işbirlikçisi derebeylerine karşı en köktenci, en kararlı mücadelesi olduğunu söyleyen Bolluk, AKP ve CHP’nin Dersim açıklamalarının Demirtaş’a cesaret verdiğini belirtti.

Bolluk’un açıklaması şöyle:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 23 Kasımda Tunceli’ye gidecek olan Başbakan Davutoğlu’na “Yapılması gereken Seyit Rıza anıtı önünde diz çöküp dua edip özür dilemektir” açıklaması ile mesaj verdi. Demirtaş, bu pervasız açıklamaları yaparken kimlerin aleti olduğunu düşünüyor mu?

Türkiye’nin Kürt nüfusunu Dersim kampanyasıyla bölücülükte, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığında birleştirmek isteyen ABD’dir. Demirtaş, Türkiye’de bölücü teröre destek veren ABD’nin planlarına güvenerek bu tür açıklamalarda bulunuyorsa, büyük bir yanılgı içerisindedir. Piyon rolünü başarının anahtarı sananlar, başkalarının strateji ve planlarında harcanırlar.

Graham Fuller ve Henry Barkey gibi ABD kurmaylarının da açıkladığı gibi, ABD “savaşı kaybetmiştir.” Suriye’de kaybetmiştir, Irak’ta kaybetmiştir, Mısır’da kaybetmiştir. Türkiye üzerinden açmak istediği Kürt koridorunda hüsrana uğramıştır.

Demirtaş’a bu açıklamalarda bulunmasına, Tunceli’de yaşananları “katliam” olarak nitelendiren, “Dersim, modern Kerbeladır” diyen Davutoğlular, “Dersimli Kemal’im ben” diyen Kılıçdaroğlular cesaret vermektedir.

Böylece Dersim cephesinde Cumhuriyet Devrimine karşı AKP-CHP-PKK/HDP ittifakı oluştu. Bu partiler, karşıdevrimin çıkmazında birleştiler. Cumhuriyet yıkıcıları, Dersim harekâtını cumhuriyetin “budağı” olarak görüyorlar. Bu açıdan Dersim kampanyası, Kemalist Devrime ve Devrimin önderi Mustafa Kemal Atatürk’e yöneltilen en kritik saldırıdır.

Dersim harekâtı, Cumhuriyetin emperyalist işbirlikçisi derebeylerine karşı en köktenci, en kararlı mücadelesidir.

Hiçbir güç Tunceli üzerinden oynan oyunlarla Türkiye’yi bölemeyecektir.

Önümüzde bölünme değil birleşme var.

Ortaçağa dönüş değil, Ortaçağdan kurtulma var.

İşçi Partisi, Merkez Karar Kurulu’nun 28-29 Aralık 2013 günlerinde Ankara’da aldığı “Tuncelime Dokunmayın, Tuncelime Dokunamazsınız!” kararıyla Tunceli üzerinden Türkiye’yi bölme girişimlerine karşı kararlılıkla mücadele edecek, Türkiye halkını Türküyle Kürdüyle Cumhuriyet ve Atatürk temelinde birleştirecektir.

ulusalkanal.com.tr