6 gün sonra açıldı!

Diyarbakır'da PKK'nın kapattığı Bingöl karayolu 6 gün sonra trafiğe açıldı. PKK'lılar bölgeye sevk edilen Jandarma ekiplerine el yapımı patlayıcılarla saldırdı. Silvan ilçesinde ise yolu trafiğe kapatan PKK'lılara müdahale eden 2 polis linç edilmekten son anda kurtuldu. PKK'nın yol kapatma eylemi Muş ve İzmir'e de sıçradı.

6 gün sonra açıldı!

Diyarbakır'da PKK'lıların kapattığı Bingöl karayolu 6 gün sonra trafiğe açıldı.

Yolun ulaşıma açılması için Jandarma ekipleri sabah saatlerinde harekete geçti. Bölgeye giden Jandarma ile PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H üyeleri arasında çatışma çıktı.

PKK'lılar, jandarmaya el yapımı patlayıcı ve taşlarla saldırdı. PKK'lılara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Yol kapatma eylemlerine katılanlar içinde uyuşturucu ticareti yapanların olduğu tespit edildi.

PKK'lıların bölgeden uzaklaştırılmasının ardından 6 ayrı hendek karayolları ekipleri tarafından kapatıldı. Trafiğin kontrollü sağlandığı bölgede gerginliğin devam ettiği öğrenildi.

Diyarbakır'daki gerginliği diğer adresi ise Silvan İlçesi oldu. Bağlar Mahallesi'nde yolu kapatan yüzleri kapalı grup, kendilerine müdahale eden polise ses bombası, havai fişek ve molotoflarla saldırdı. Yaşanan olaylarda arada kalan bir polis linç edilmekten son anda kurtuldu, 2 polis memuru ise yaralandı.

Diyarbakır'daki yol kapatma eylemi Muş ve İzmir'e de sıçradı. Muş'un Varto-Karlıova-Erzurum yolunu trafiğe kapatan PKK'lılar onlarca aracın anahtarına el koydu.

PKK'lılar araç sürücülerinin bölgeden uzaklaşmasına izin vermedi. Olay nedeniyle bölgeye çok sayıda jandarma gönderildi. Muş Valisi Vedat Büyükersoy’un yolun açılması için BDP’liler ile görüştüğü öğrenildi.

İzmir'in Buca ilçesinde de Otokent Galericiler Sitesi'nde ateş yakarak yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti. Olaylar sırasında 2 işyeri zarar gördü. 5 kişi gözlatına alındı.

ulusalkanal.com.tr