TSK: Rus uçakları, IŞİD'i vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Türkiye ve Rusya El Bab'a ortak hava operasyonu düzenledi. Türk ve Rus savaş uçakları IŞİD hedeflerini vurdu. Topçu birliklerimiz de 103 hedefi ateş altına aldı. Havadan ve karadan yapılan taaruzlarda 22 IŞİD'li öldürüldü.

Fırat Kalkanı harekâtı 132'inci gününde, Türkiye ve Rusya'nın ortak operasyonlarıyla devam ediyor.

El Bab'ın IŞİD'ten temizlenmesine yönelik Türk ve Rus jetleri IŞİD hedeflerini vurdu. Fırtına Obüsleri, Çok Namlulu Roket Atar, havan ve tanklarımız da terör örgütünü karadan baskı altına aldı.

Havadan ve karadan yapılan operasyonlarda toplam 22 IŞİD'li öldürüldü.

Uçaklarımız, Bab, Bzagah ve Tadif'deki hedeflere hava harekâtı düzenledi. Teröristlerin silah mevzii, barınma ve karargâh binası olarak kullandığı toplam 8 hedef imha edildi.

Tespit edilen 103 IŞİD hedefi de ateş destek vasıtalarıyla vuruldu, birçok hedef kullanılamaz hale getirildi.

Rusya ise hava taarruzunu El Bab'ın 8 kilometre güneybatısındaki Dayr Kak bölgesine yaptı. IŞİD unsurları, imha edildi.

Ayrıca sınırındaki birliklere İslahiye'den silah ve askeri teçhizat sevkiyatı yapıldı, 10 Fırtına obüsü ve bir zırhlı piyade taşıyıcısı ile çeşitli askeri araçlar tırlarla Gaziantep'in Suriye sınırındaki Oğuzeli ve Karkamış ilçelerine götürüldü.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri dün gece yarısı yapılan hava harekâtlarına ilişkin görüntüleri yayınladı.

Akıllı güdümlü mühimmat kullanılarak hedefler noktasal atışlarla işte böyle imha edildi.

Sadece teröristlerin vurulduğu ve yandaki binaya hiçbir zararın verilmediği görüntülerde de net bir şekilde görüldü.

TSK tarafından Fırat Kalkanı harekatının 132'nci günü, 2 Ocak saat 07.00'ye kadar meydana gelen gelişmelere dair yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik planlı harekâtın icrasına devam edilmiştir.

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 103 DEAŞ terör örgütü hedefi, ateş destek vasıtaları ile (Fırtına, ÇNRA, Havan, Tank) yapılan ateşler sonucunda baskı altına alınmış, bir çok hedef kullanılamaz hale getirlimiştir.

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Bab, Bzagah ve Tadif’de bulunan DEAŞ terör örgütü hedeflerine yönelik düzenlenen hava harekâtı sonucunda; silah mevzii, barınma ve karargâh binası olarak kullanılan toplam sekiz hedef imha edilmiştir.

Rusya Federasyonu hava unsurları tarafından El Bab 8 km. güneybatısında bulunan Dayr Kak bölgesinde bulunan DEAŞ unsurları, hava taarruzu ile imha edilmiştir.

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarımız ve topçu atışlarımız neticesinde toplam 22 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından harekâtın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 2579 EYP ve 43 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

ulusalkanal.com.tr

rusya tsk ışid Fırat Kalkanı el bab