Abdullah Gül, AKP'nin teklifini reddetti

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun birlikte yapacağı Fetih mitingi davetine "katılmayacağım" yanıtını verdi. Gül'ün bu kararı AKP'de büyük hayal kırıklığı yarattı.

Abdullah Gül, AKP'nin teklifini reddetti

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, halefi Erdoğan'la ve Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek 'Fetih Şöleni'ne katılmama kararı aldı.

Abdullah Gül, 30 Mayıs Cumartesi günü Yenikapı miting alanında yapılacak ve AKP'nin seçim mitingine dönüşecek 'Fetih şöleni'ne katılması için gelen teklifi geri çevirdi.

Radikal'den Murat Yetkin'in haberine göre Gül'ün bu kararı almasının nedeni bir hayli dikkat çekici. Gül'ün yakın çevresine "Cumhurbaşkanlığını devrettikten sonra ne bir siyasi toplantıya, ne bir mitinge katıldım. Bu tutumumu devam ettiriyorum" dediği belirtildi.

Şu aşamada aktif siyasette olmanma kararını yineleyen Gül'ün, 30 Mayıs’taki mitinge katılmama kararını AKP'ye ilettiği kaydedildi. İstanbul’un 562’inci fetih yıldönümü, 29 Mayıs Cuma gününe denk geliyor. Her yıl özel bir programla kutlanıyor. Ancak 7 Haziran seçimleri öncesi AKP etkinliği bir mitinge çevirmek istiyor. Bu nedenle Fethin yıldönümünü de bir gün sonraya yani 30 Mayıs bıraktı.

ulusalkanal.com.tr

abdullah gül AKP