Salgınla mücadele sürdürüyor: İşte dünyada Kovid-19 gündemi

Dünya, koronavirüs ile mücadelesini sürdürüyor. Avusturalya'nın Sydney kentinde tam kapanma sona erdi. Polonya, Türk vatandaşlarına yönelik seyahat kısıtlamasını kaldırdı. Brezilya Devlet Başkanı Kovid19 aşısı yaptırmadığı için stadyuma sokulmazken, Mısır'da kayıp binlerce doz Kovid19 aşısıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. İşte dünyadan Kovid-19 gündemi...

Salgınla mücadele sürdürüyor: İşte dünyada Kovid-19 gündemi

Polonya, Kovid-19 önlemleri kapsamında Türk vatandaşlarına yönelik seyahat kısıtlamasını kaldırdı. Karar, Türkiye ve Polonya Dışişleri Bakanlarının görüşmeleri sonucu alındı. Türk vatandaşları, 11 Ekim'den itibaren seyahat amacına ilişkin herhangi bir kısıtlama olmaksızın vize başvurularını yapabilecek.

Avustralya'nın en büyük kenti Sydney'de 107 gün süren tam kapanma son erdi. Avustralya Başbakan Perrottet, "Hareketlilik arttıkça vaka sayıları artacak, hastaneye yatışlar artacak. Ama sürekli kapalı kalamayız. Virüsle birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor." dedi.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Kovid-19 aşısı yaptırmadığı için Santos-Gremio futbol maçının oynandığı stadyuma alınmadı. Brezilya'nın çeşitli bölgelerinde stadyumlara girişte aşı ya da PCR testi zorunluluğu bulunuyor. Kovid-19'u atlattığı için aşı olmak istemeyen Bolsonaro, “En son Brezilyalı da olduktan sonra aşı artarsa, o zaman karar vereceğim aşı olup olmamaya.” demişti. Brezilya, ABD'nin ardından dünyada Koronavirüs ölümlerinin en çok yaşandığı ülke…

Mısır'da kayıp binlerce doz Kovid-19 aşısıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Mısır'da kanalizasyona atılmış binlerce kovid19 aşısı bulunması ve Sağlık Bakanlığının depolarındaki aşılarda eksiklik tespit edilmesi üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Almanya'da Kovid-19 testleri ücretli oldu. Aşıyı teşvik etmek için alınan kararla, aşı olmayanlar ya da Kovid-19 geçirmemiş kişiler, test şartı koyan mekanlara girmek istediklerinde negatif test sonucu ibraz etmeleri gerekecek. Hamile kadınlar, 12 yaş altı çocuklar, yaşlı bakım merkezleri ile hastaneye ziyarete gidenler için Kovid-19 testleri ücretsiz olmaya devam edecek.

pandemi türkiye koronavirüs mısır almanya Kovid19 vaka brezilya salgın PCR TESTİ Polonya pcr