Eğitimciler yolsuzluğa karşı türkülerle alandaydı

Eğitimciler yolsuzluklara karşı besteledikleri türküler, uçurdukları balonlarla alanlardaydı.

Eğitimciler yolsuzluğa karşı türkülerle alandaydı

Behiye Yaraşçı

Eğitim İş Sendikasına üye öğretmenler yurttaşları yolsuzluklara karşı birlikte hareket etmeye davet etti. Yoldan geçen yurttaşlar ise eğitimcilerin yanında durarak alkışlarla eyleme destek verdi.

Yanan Belediye sineması önünde toplanan eğitimciler Delikliçınar Meydanına yürümek isteyince polis barikatı ile karşılaştı.Yürüyüşlerine izin verilmeyen öğretmenler ise sazı sokak ortasına kurarak besteledikleri yolsuzluk türkülerini söylediler. Eğitimciler “ rantını, hırsızlığını,talanını,oğlunu,vekilini,bakanını al da git” yazılı balonları gökyüzüne bıraktı.

“Emekçiye değil hırsıza barikat,baba oğul geldiler devleti soydular, her yer rüşvet her yer yolsuzluk,hükümet istifa” sloganları atıldı.

“Ankara’nın Bağları” türküsünü ise sözlerini değiştirerek “ Ankara’nın hırsızları büklüm büklüm dolarları, ne zaman dolandırıverdin, kaldıramadın kutuları” şeklinde söylediler.

Burada açıklama yapan Eğitim İş Şube Başkanı Kadem Özbay “ Kendi bakanının da itiraf ettiği gibi yaşanan yolsuzlukların baş sorumlusu olan Başbakan,Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet skandalını basit demagojik söylemlerle geçiştiremez.Gözünü iktidar hırsı bürüyen başbakan bilmelidir ki, artık geri dönüş yoktur, artık hükümet meşruluğunu yitirmiştir,derhal istifasını sunması kaçınılmaz olmuştur.Eğitim İŞ olarak artık patlayarak dışa vuran bu kokuşmuşluğa karşı tüm halkımızı, hükümetin istifası için birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.” dedi

Eğitim İş üyeleri 6-10 Ocak tarihleri arasında,işkoluna bağlı tüm işyerlerinde yakalarına “ Ranta,Talana,Yolsuzluğa hayır.Yolsuzluğunuz, yoksulluğumuzdur” yazılı kokartları takarak hükümeti protesto edecek.

Polis ile eğitimci Çocuğu karşı karşıya “ neden yolu kapattınız? “

Eyleme babası ile katılan küçük çocuk ise hem polisleri hem izleyen halkı şaşırttı. Elinde oyuncak arabasıyla babasının yanında slogan atan çocuk gruptan ayrılarak üç defa polislerin karşısına geçti uzun süre izledikten sonra bir polisin önüne giderek “ neden yolu kapattınız?” diye sordu ancak cevabını alamadı. Soruyu sorduğu polis cevap veremedi sadece çocuğa gülümseyebildi.

ulusalkanal.com.tr