İşçi Partisi’nden sert açıklama

İşçi Partisi PKK'nın Hakkari'de üç askerimizi şehit etmesiyle ilgili sert bir açıklama yaptı. "Amerika, PKK'yı Türkiye'de de kurtamayacak" diyen İşçi Partisi, yurttaşlara bölücülüğe karşı 29 Ekim'de güç gösterme çağrısında bulundu.

İşçi Partisi’nden sert açıklama

PKK'nın Yüksekova'da üç askerimizi katletmesine karşı İşçi Partisi'nden sert bir açıklama geldi.

İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk'un yaptığı yazılı açıklamada PKK'nın Amerikan patentli açılımdan cesaret aldığı belirtildi. “Amerika Ayn el Arab'da olduğu gibi Türkiye'de de PKK'yı kurtaramayacaktır” denildi.

“PKK KAYBEDECEK”

Açıklamada, "Suriye’nin Ayn el Arap bölgesindeki Türkiye-ABD savaşı artık Güneydoğumuzdadır. ABD piyonu PKK, bugüne kadar yürütülen “Açılım” politikalarından da aldığı cesaretle pusular kurmaktadır. Ancak Aynel Arap’da PKK’yı kurtaramayan ABD, Türkiye’de hiç kurtaramayacaktır." denildi.

“TSK'NIN ÖNÜ AÇILSIN”

Yaşananların Türkiye ile İran-Irak ve Suriye'nin teröre işbirliğini zorladığını kaydeden Bolluk, "Türkiye-Suriye-Irak-İran’ın birlikte hareket etmesi, başta PKK olmak üzere, bütün terör örgütlerini kısa sürede etkisiz hale getirir. AKP iktidarı “Güvenlik Yasası” çıkardığını öne sürüyor. Oysa ilk alınacak önlem Türk Silahlı Kuvvetlerimizin operasyon yetkisini geri vermek ve onun önünü açmaktır." dedi.

İşçi Partisi Genel Sekreteri, 29 Ekim'de yapılacak büyük buluşma için de “Bölücülüğe karşı gücümüzü gösterelim” çağrısını yaptı.

“29 EKİM'DE GÜÇ GÖSTERELİM”

"Cumhuriyet Bayramı'nda bölücülüğe karşı Türk milletinin gücünü gösterelim. İşçi Partisi, 29 Ekim’de “Bölücü Teröre Karşı Birlik” mitinglerinde olacak. Bütün yurttaşlarımızı Çarşamba günü Türk bayraklarıyla saat 13.00’te Ankara Tandoğan’a, saat 15.00’te İstanbul Kadıköy’e, saat 16.00’da İzmir Gündoğdu’ya çağırıyoruz!"

ulusalkanal.com.tr

pkk işçi partisi açıklama Hakkari