FETÖ'nün 'Candy Crush Saga' görünümlü yeni haberleşme ağı deşifre edildi

FETÖ’cüler diriltilmeye çalışılıyor. Kriptolu haberleşme ağı ‘ByLock’un ardından FETÖ’cülerin Mart ayı başından itibaren yeni bir mesajlaşma programı üzerinden bilgilendirildiği tespit edildi. Çözülmelerin ve itirafların önüne geçmek isteyen terör örgütü, yeni uygulama üzerinden FETÖ lideri Fethullah Gülen’in de mesajlarını yayıyor.

FETÖ'nün 'Candy Crush Saga' görünümlü yeni haberleşme ağı deşifre edildi

ÖRGÜT ÜYELERİ MART BAŞINDAN İTİBAREN BİLGİLENDİRİLİYOR

Bylock, Eagle, Talk ve Kakao.. Bunlar FETÖ’nün bilinen haberleşme uygulamalarıydı. Terör örgütünün Mart ayı başından itibaren ise yeni bir ağ üzerinden haberleştiği ortaya çıktı.

Habertürk’ün haberine göreCandy Crush Sagagörünümlü yeni mesajlaşma programı ile örgüt üyelerine motivasyon ve yönlendirme mesajları gönderiliyor.

ÇÖZÜLME VE İTİRAFLARIN ÖNÜNE GEÇMEK İSTENİYOR

Güvenlik birimlerinin tespitine göre, örgüt bu uygulama üzerinden çözülme ve itirafların önüne geçmek istiyor. FETÖ üyelerine hâkim karşısında işkence ve kötü muamele gördükleri yönünde şikâyetlerini yüksek sesle dillendirme talimatı da vermiş. Bu konuda FETÖ mensupları, ‘Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi’ ve ‘Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ne yönlendiriliyor.

Örgütün, bu ağ üzerinden mensuplarını ByLock’u kabul etmemeleri için de uyardığı belirlendi.

FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen’in yeni iletişim ağı üzerinde bazı mesajları da tespit edildi.

GÜLEN’İN YENİ AĞ ÜZERİNDEN BAZI MESAJLARI BELİRLENDİ ​

Gülen’in mesajları şöyle:

Süreç bize ne kazandırdı sorusuna cevap olarak, yeniden ikaz edildik. Dualarınız, teheccütleriniz eksikti kendinize gelmeniz için Allah sizlere yeni yöntemler öğretti. Allah bu hizmetteki kömür ruhları ayırdı

Programın nasıl yüklendiği ve kimler tarafından kullanıldığının tespitine ilişkin çalışmalar sürüyor.

ulusalkanal.com.tr

fetö gazete haberleri ByLock nedir