Brüksel dönüşü uçakta konuştu

Başbakan Tayyip Erdoğan, Brüksel dönüşünde HSYK düzenlemesi ile hakim ve savcıların görevden alınması hakkında konuştu. Erdoğan, "Paralel yapıyı somut örnekler vererek anlattım. İkna ettiğimi düşünüyorum" dedi. 96 hakim ve savcının görevden alınması için de "Çok isabetli olmuş" ifadelerini kullandı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Brüksel dönüşünde uçakta HSYK düzenlemesi ve yargı mensuplarının görevden alınması ile ilgili konuştu.

Cemaat örgütlenmesini Avrupalılara anlattığını belirten Erdoğan, "Paralel yapıyı somut örnekler vererek anlattım. İkna ettiğimi düşünüyorum. Hele bazı örnekleri verdikten sonra onların da olaydan çok rahatsız olduklarını gördüm" dedi.

Erdoğan, 96 hakim ve savcının görevden alınmasıyla ilgili "Çok isabetli olmuş. İstediği zaman bu tür kararlar verebiliyor" dedi. Erdoğan, HSYK düzenlemesinin de kararda etkisinin olduğunu belirtti ve "Aslında bunu daha önce de yapabilirlerdi" diye konuştu. Erdoğan, "Birinci Daire'de 2 ismin değişmesi akabinde kısmi bir değişiklik gözlendi" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, yargı ve emniyetteki cemaat örgütlenmesinin nasıl çalıştığını da anlattı.

Tayyip Erdoğan, "Herkesi şantajla tehdit ediyorlar. Size de yaptılar. Benim Genel Başkan Yardımcı'ma da yaptılar. Adamlar telefon dinlemesi alan dinlemesi yapıyorlar. Görüntü, evlere böcek koyuyorlar. Ama bunlara karşı tedbirler alınacaktır. Mesela mahkeme kararlarını toptan alıyorlar. Bunlarla dinlemelere meşruiyet kazandırıyorlar. Yürütmeyle de aynı bağlantıyı kuruyorlar. Emniyet müdürünün haberi olmuyor mesela. Savcı vekillerinin verdiği talimatla operasyon yapıyor. Başsavcının veya savcının haberi olmuyor. Gizlilik kararı olmasına rağmen medyaya servis yapıyorlar." diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

AKP cemaat hsyk erdoğan uçak brüksel şantaj paralel yapı