MHP teşkilatlarında AKP’li yöneticiler yer alıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçakoca ilçe kongresinde AKP’li üyeler tartışma yarattı. Halkoylaması sürecinde Genel Merkez’e en büyük tepkiyi gösteren teşkilatlardan olan Akçakoca’daki seçimde çoğunluğu AKP’lilerin oluşturduğu yöneticiler yeni yönetime girdi

MHP teşkilatlarında AKP’li yöneticiler yer alıyor

Referandumun ardından MHP teşkilatlarındaki kriz her geçen gün artıyor. MHP’nin başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliğine destek vermesine tepki gösteren teşkilatlar, ilçe seçim kongresinde kazansa bile Genel Merkez tarafından görevden alınıyorlar. MHP Akçakoca İlçe Teşkilatı Olağan Kongresi’nde ise yeni yönetimde eski AKP’li yöneticilerin yer alması dikkat çekti. MHP teşkilatlarında görev yapmış bir kişi ise bu durumu, ‘MHP’yi küçük AKP yapma peşindeler’ diye yorumladı. MHP Genel Merkezi ilçe kongrelerinde zorlanıyor. Genel Merkezin 16 Nisan’daki halkoylamasına ‘evet’ demesine tepki gösteren teşkilatlar ilçe seçim kongrelerinde tek tek kazanıyor. Ancak teşkilatlardaki tepkileri dindiremeyen MHP Genel Merkezi ise çareyi seçilen ilçe başkanlarını gö- revden almakla buldu. Geçen hafta Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yapılan kongrede delegelerin oylarıyla başkan seçilen İbrahim Koşuk mazbatasının almasının hemen ardından MHP Genel Merkezi tarafından görevden alındı. Koşuk’un görevden alınmasının ardından Genel Merkezin ilçe baş- kanlığına yeni bir atama yapması bekleniyor.

400 DELEGEDEN 76’SI OY KULLANDI!

Öte yandan MHP Akçakoca ilçesi de önceki gün kongresini yaptı. Referandum sürecinde Genel Merkeze en çok tepki gösteren teşkilatlardan biri olan, ilçe başkanı ve yönetimi bu süreçte istifa eden Akçakoca ilçe yönetimine yapılan seçimle çoğunluğu AKP’lilerin oluşturduğu yöneticiler girdi. Toplantı yeterli sayısının sağlanamaması üzerine geç başlayan seçim kongresinde tek aday yönetime talip oldu. 400 delegeden 76’sının oy kullandığı seçimde Genel Merkezin referandum sürecinde görevlendirdiği Mustafa Özensel başkan seçildi. Ancak ilçe yönetimine yine referandum sü- recinde AKP’den istifa ederek MHP’ye geçen isimler girdi. Aydınlık’a konuşan MHP teşkilatlarından bir isim ise bunu, ‘Yeni seçilen yönetimde neredeyse MHP teşkilatlarından kimse yok! AKP’li bu kişiler bilinçli olarak MHP teşkilatlarının içerisine sokuldu. MHP’yi küçük AKP yapma peşindeler’ diyerek yorumladı.

Seda Akyüz/ Aydınlık

AKP akçakoca milliyetçi hareket partisi