Deplasman yasağı kalktı

Futbolda deplasman yasağı tarih oldu. İstanbul Valiliğinde yapılan İl Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında deplasman yasağının kalktığı açıklandı. Beşiktaş ile Galatasaray arasında cumartesi günü oynanacak derbi maçta Galatasaray taraftarları da maça gidebilecek

Deplasman yasağı kalktı

Spor Toto Süper Lig'de yıllardır uygulanan deplasman yasağı kalktı.

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, Cumartesi günü oynanacak derbi maç öncesi Valilik binasından bir araya geldi.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Alper Narman, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Metin Doğan’ın katıldığı toplantıda "3 büyükler" arasında yaklaşık 5 yıldır süren deplasman yasağının kaldırılması kararı çıktı.

Yasağın kalkması ile birlikte Beşiktaş- Galatasaray arasında cumartesi günü oynanacak maçta Galatasaray taraftarları Vodafone Arena'da yer alabilecek.

Derbi karşılaşmayı 2 bin 110 sarı kırmızılı taraftar, Vodafone Arena'da "Yeni Açık" olarak tabir edilen bölümde izleyecek.

Karar sonrası resmi internet sitesinden açıklama yapan Galatasaray Spor Kulübü, "Derbinin her iki camianın büyüklüğüne yakışacak şekilde dostça geçmesi, ülkemizde oluşan birlik ve beraberlik atmosferine katı sağlaması en büyük dileğimizdir" dedi.

Ev sahibi Beşiktaş Kulübü tarafından sosyal medyada, "Yuvamızdaki ilk derbide kötü söze izin vermeyin..." çağrısı yapıldı.(BJK)

Söz konusu karar Trabzonspor'un İstanbul takımlarıyla oynadığı maçları kapsamazken, Beşiktaş ile Bursa Spor arasındaki maçlarda uygulanan deplasman yasağı ise şimdilik sürüyor.

ulusalkanal.com.tr