Başbakan'dan Avrupa'ya sert tepki

Başbakan'dan Avrupa'ya sert tepki

Başbakan Başbakan Yıldırım, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'un "Türkiye, Cumhuriyet'e operasyonla kırmızı çizgiyi aştı" sözleriyle ilgili "Senin çizginin üzerine bir çizgi de biz çizeriz. Kırmızı çizgiyi bizde millet çizer" ifadelerini kullandı.

Yıldırım şu sözleri sarf etti:

"Bir gazetenin yöneticilerine ve vakfına yönelik ithamlar var. Bir şikayet var ağustos ayından beri soruşturma var. Bu gazetede gözaltılar yapıldı, hemen koro halinde başladılar, 'Basın özgürlüğü elden gidiyor' diye. Biz basın özgürlüğüne sahip çıkacağız. Terörle mücadelede attığımız adımlarda hemen önümüze basın özgürlüğünü getiriyorlar.

'KIRMIZI ÇİZGİYİ BİZDE MİLLET ÇEKER'

"AP'de bir kişi 'Basın özgürlüğünde gözaltılar kırmızı çizgimizdir' diyor. Türkiye tehditlerle hizaya getirilecek bir ülke değildir. Bu kadar bu konularda hassas olacağına terör örgütünün reklamı yapılırken kırmızı çizgileriniz neredeydi? Senin çizginin üzerine bir çizgi de biz çizeriz. Kırmızı çizgiyi bizde millet çizer."

'BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SİZDEN ÖĞRENECEK DEĞİLİZ'

"Kandil'de terör örgütü mitingde taraftarlarına hitap etti. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nı (Recep Tayyip Erdoğan) mahkeme kararıyla engellediler. Çifte standartla bir yere varamazsınız. Basın özgürlüğünün ne demek olduğunu sizden öğrenecek değiliz. FETÖ'ye alenen destek verenleri masum görecek değiliz. Şehit ve gazilerimize karşı sorumluluğumuz var."

ulusalkanal.com.tr

Avrupa Parlamentosu Başbakan cumhuriyet gazetesi binali yıldırım kırmızı çizgi martin schulz