Yurt çapında koronavirüs denetimleri

Türkiye'de koronavirüs vakaları artışta. Bazı illere ek tedbirler getirildi. Güvenlik birimleri de denetimlerini artırdı.

Yurt çapında koronavirüs denetimleri

Yaklaşık 7 aydır mücadele edilen koronavirüste veriler iç açıcı değil. Yurt çapında denetimler yapıldı. Uymayanlara ceza kesildi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde jandarma ekipleri umuma açık yerlerde koronavirüs denetimi yaptı. Denetimlerde maske takmayan ve sosyal mesafe kuralına uymayan 23 kişiye toplam 45 bin 900 lira ceza kesildi.

Vatandaşlardan ''maske, mesafe ve hijyen'' kurallarına uyulması istendi.

Van Valiliği yayılımın önüne geçmek için tüm açık hava etkinliklerini yasakladı. Tüm gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları 5 Ekim tarihinin sonuna kadar yasaklandı.

Edirne'de tedbirlere ek getirildi. 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ücretsiz toplu taşıma kısıtlandı. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ücretsiz toplu taşımadan 10.00 ile 15.00 saatleri arasında faydalanabilecek. Bunun dışındaki saatlerde binişler ücretli olacak.

Karabük'te kural ihlali yaşandı. Yurtta karantinada kalan koronavirüslü eşini eve götürmeye çalışan bir kişi polis tarafından yakalandı.

Cumayanı köyünde eşinin testi pozitif çıkan Bülent A., temaslı olduğu için evde karantinaya alındı. Ancak karantina kurallarını çiğneyerek İl Sağlık Müdürlüğüne gelen Bülent A., yurtta tutulan eşinin eve gelmesini istedi.

Polis ekipleri eşliğinde evine götürülen Bülent A'ya 3 bin 500 lira ceza uygulandı.

Uzamlar uyarıyor. İstanbul'a dönüş yapacakların, evlerinde 14 gün izole olmaları konusunda.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Ankara'da yaşanan ürkütücü artışı hatırlattı. İstanbul'un da büyük bir bedel ödemeden önlem alnıması gerektiğini söyledi.

ulusal.com.tr

koronavirüs