Telafi eğitim programı ne zaman başlayacak?

Salgın gölgesinde süren eğitim için getirilen telafi uygulamasının ayrıntıları belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın illere gönderdiği yazıya göre sürece katılım için gönüllülük esas olacak. Telafi için başvurular 21 Haziran'da, eğitimi ise 5 Temmuz'da başlayacak.

Telafi eğitim programı ne zaman başlayacak?

Kovid-19 nedeniyle eğitimde meydana gelen kaybın giderilmesi için telafi uygulaması yapılacak. Dersler 5 Temmuz'da başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, “Telafide Ben de Varım" programına ilişkin il müdürlüklerine yazı gönderdi. Buna göre telafi eğitim gönüllülük esasına bağlı olacak.

Telafi eğitim için 21 Haziran ila 2 Temmuz tarihleri arasında başvurular yapılacak. 5 Temmuz’da başlayacak süreç 31 Ağustos’ta sona erecek.

Eğitim faaliyetinin açılabilmesi için en az 12 kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekecek. Özel eğitim öğrencilerine açılacak sınıflarda ise sayı sınırlaması aranmayacak.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu. LGS’de soruların zor olduğuna yönelik eleştirileri değerlendirdi.

Selçuk, ''Öğretmenler canlı derslerinde aynı konuyu tekrar anlatıyor. Her çocuğumuz için bir imkân oluşturduk ve soru paketleri ulaştırılıyor. Çocuğun her türlü erişim imkânı var. “Bazı çocuklar hiçbir şekilde bir öğretmen veya ders görmedi” diyemeyiz. Öyle bir şey asla söz konusu değil, bunu çok iddialı söylüyorum'' dedi.

Ziya Selçuk, aşılanma ile birlikte okulların yüz yüze açılacağı tarihi de işaret etti.

Bakan Selçuk, ''Eylüle kadar zaten Sağlık Bakanlığının açıkladığı şekilde 18 yaşa inmiş olacak. Biz inşallah, önümüzdeki süreçte tam zamanlı olarak okullarımızı eylül başında açalım ve eğitim öğretimimizi yüz yüze yapalım niyetindeyiz, ona göre çalışıyoruz'' dedi.

Kovid19 Ziya Selçuk televizyon ders özel eğitim lgs telafi Milli Eğitim Bakanlığ 31 ağustos