Ege'de can pazarı

Ege açıklarında 16 göçmen son anda ölümden döndü. Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan göçmenler Yunan görevlilerin kendilerini ölüme terk ettiğini ileri sürdü. İddiaya göre, Yunan botu göçmenlerin lastik botlarını patlattı.

Ege'de can pazarı

Ege denizinde bu kez facianın eşiğinden dönüldü.

Denizin ortasında boğulmak üzere olan göçmenler son andan kurtarıldı. Yardım elini uzatan Türk Sahil Güvenlik ekipleri oldu.

İzmir Dikili açıklarından gelen ihbar üzerine olay yerine giden ekipler 16 göçmeni kurtardı.

Denizden çıkarılan göçmenler yaşadıklarını anlattı. Denize açıldıktan bir süre sonra Yunan botu tarafından durdurulduklarını belirten göçmenler, Yunan ekiplerinin botlarını patlatıp gittiğini iddia etti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, göçmenlerin 12'sinin Eritre, 4'ünün ise Suriye uyruklu olduklarını açıkladı. Açıklamada, olay sırasında bir kişinin bacağından yaralandığını diğer göçmenlerinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Bugüne kadar Ege'de buna benzer çok olay yaşandığını belirten Sahil Güvenlik Komutanlığı, çarpıcı rakamlar yayınladı. Buna göre, son 1 yılda Ege Denizi'nde 12 bin 621 göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı, 67 göçmen kaçakçısı da yakalandı.

ulusalkanal.com.tr

sahil güvenlik