Adalet Bakanı Bozdağ: Beklentimiz Gülen'in iade edilmesi

Adalet Bakanı Bozdağ, Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili konuştu. Beklentinin iade edilmesi yönünde olduğunu belirten Bozdağ "ABD'nin tereddüdü varsa sınır dışı etsin" dedi. Bakan Bozdağ açılım sürecinde seçime kadar bazı gelişmeler olacağını da söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldığı televizyon programında F tipi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bozdağ "Bir mühendisi niye dinlersin? Silah fabrikası mı kuracaksın? Senin ne işine yarar? Kimin işine yarar? Başka ülkelerin işine yarar." diye konuştu.

Bozdağ, MİT içinde F tipi yapılanma olup olmadığı sorusuna yanıt verdi. Bozdağ "MİT'in içinde yoktur, falan yerde yoktur diyemeyiz. Her yerde olabilir." dedi.

Fethullah Gülen'in Amerika'dan iade talebine de değinen Adalet Bakanı, beklentinin iade yönünde olduğunu söyledi. Bozdağ "Bizim beklememiz gereken bunların Fethullah Gülen'in Türkiye'nin talebi doğrultusunda Türkiye'ye öncelikle iadesidir. Eğer iade konusunda bir tereddüt varsa ABD yönetiminde o zaman ülke dışına çıkarılmasıdır. Ama öncelikle Türkiye'nin talebi iade talebidir." dedi.

Bozdağ açılım sürecinde yeni gelişmeler yaşanacağını da söyledi.

ulusalkanal.com.tr

abd amerika fethullah gülen iade MİT adalet bakanı bekir bozdağ