AKP'de tasfiye korkusu

Meclis'te başbakan yardımcısları Yalçın Akdoğan ile Bülent Arınç arasında kameralar önünde yaşanan tartışmanın perde arkası aralandı. AKP kulislerine göre, Cumhrubaşkanı Erdoğan, kabine ve bürokraside büyük operasyonun düğmesine bastı. Seçimden önce bürokraside, seçim sürecinde de parti içindeki ayrık otları temizlenecek.

AKP'de tasfiye korkusu

AKP grup toplantısında, başbakan yardımcıları Yalçın Akdoğan ile Bülent Arınç arasındaki tartışmanın arkasından tasfiye korkusu çıktı.

Gazeteci Rıza Özel'in fotoğrafladığı tartışma, yeni bir tasfiye operasyonunun habercisi. Aydınlık Gazetesi'nin AKP kulislerine dayandırdığı haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan partideki ayrık otlarının temizlenmesi için düğmeye bastı.

İlk işaretler geldi. Basın Enformasyon Genel Müdürü ile Genel Yayın Yönetmeni'nin görevden alınmasını, Anadolu Ajansı Genel Müdürü'nün istifası izledi.

AKP kulislerine yansıyan bilgilere göre, tasfiye planı iki aşamalı olacak. Seçimden önce bürokraside, seçim sırasında da partide temizlik yapılacak. Aday listeleri belirlenirken partideki çatlak sesler ayıklanacak.

Üç dönem şartı tasfiye operasyonunda araç olarak kullanılacak. Dikkat çeken iki isim Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan.

Aydınlık'ın haberine göre, tasfiye operasyonunu İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan yürütüyor, MİT de istihbarat katkısı sunuyor.

ulusalkanal.com.tr