ABD'nin Rusya'ya füze tehdidi sonrası Türkiye'den açıklama geldi

ABD Başkanı Trump'ın Rusya'ya füze tehdidinin ardından Türkiye'den ilk açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Sorunlar askeri yöntemle çözülemez. Türkiye'de hem yerli hem yabancı sermaye için güvenli bir ekonomik ortam vardır, siyasi istikrar, güçlü iktidar vardır. Terör varlığını sürdürdüğü müddetçe dünyanın her yerinde Türkiye Cumhuriyeti devleti, teröristlerin ensesinde olmaya devam edecektir." diye konuştu. Bozdağ, "Biz Türkiye olarak daha ilk günden beri bölgedeki çatışmaların sona ermesini, sona erdirilmesini söyledik ve burada yaşanan sorunların askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini, güvenlik tedbirleriyle nihai netice alınamayacağını hep söyledik. Burada siyasi çözümün son derece önemli olduğunu da söyledik" ifadelerini kullandı

ABD'nin Rusya'ya füze tehdidi sonrası Türkiye'den açıklama geldi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'ya tehdidi sonrası Türkiye'den ilk açıklama geldi.

Bekir Bozdağ şunları söyledi:

"Türkiye'de hem yerli hem yabancı sermaye için güvenli bir ekonomik ortam vardır, siyasi istikrar, güçlü iktidar vardır.

Terör varlığını sürdürdüğü müddetçe dünyanın her yerinde Türkiye Cumhuriyeti devleti, teröristlerin ensesinde olmaya devam edecektir

Biz her zaman kimyasal silah kulanmanın da aynı şekilde diğer silahların da sivil ve masum insanlara karşı kullanılmasının da yanlış olduğunu hep söyledik.

Sorunlar askeri yöntemlerle çözülemez.

(Suriye'deki gelişmeler) Biz Türkiye olarak daha ilk günden beri bölgedeki çatışmaların sona ermesini, sona erdirilmesini söyledik ve burada yaşanan sorunların askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini, güvenlik tedbirleriyle nihai netice alınamayacağını hep söyledik. Burada siyasi çözümün son derece önemli olduğunu da söyledik."

Trump, "Hazır ol Rusya. Çünkü füzeler geliyor" demişti.

ulusal.com.tr

abd türkiye rusya